Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Kürtçülerin' burjuvalaşmasını desteklemeli

Son günlerin en kral magazin haberi hiç kuşkusuz BDP'li Bengi Yıldız'ın eşine "aile dostumuz" diye tanıştırdığı bir hanımla, Bodrum'da tatil yapmasıydı.
Bir yanda Batman bağımsız milletvekili Yıldız'ın "bikinili" partneriyle bira içmesi, gezip tozması... Diğer yanda PKK militanları gibi giyinerek polis otosunu taşlaması, (ne olduğunu bilmese de) ve hararetle özerkliği savunması...
Bu iki davranış biçimi arasında çelişki var mı?
Türk'üyle, Kürt'üyle halkın çoğunluğu için var!
Siyasetçilerden, özellikle de kendini bir davaya adamış olanlardan, "çileci", "kapalı", "katı ahlaklı", "mutaassıp" bir yaşam sürmesini bekliyor halk.

***

Şimdi Ramazan ama diğer aylarda da AK Parti milletvekillerinin içki içtiğini, denize girdiğini hiç gördünüz mü? Belki binde bir...
Halbuki denize giren, içki içen sürüyle AKP milletvekili olduğunu biliyoruz.
Ama hep gizli saklı yapıyorlar: Medyaya malzeme olmak kadar, halkın ayıplamasından da çekiniyorlar.
Tabii burada kritik bir nokta var: Çoğu zaman halk ayıplamıyor ama "halk adına" konuşan liderler ve siyasi rakipler, keyif yapan politikacının üstüne yürüyor.
Bu konuda benim tavrım basit: Dünya nimetlerinden yararlandı diye bir siyasetçiyi eleştirmem.
***

Ama yaptıkları, söyledikleriyle çelişiyorsa, o zaman külahları değişiriz.
Örneğin Mart 2009'da Saadet Partisi'nden İstanbul belediye başkanlığına adaylığını koyan Mehmet Bekaroğlu'nu eleştirmiştim.
Çünkü zengin türbanlı kadınları diline dolamıştı. Bazı Müslümanlar yardıma muhtaç durumdayken onlar nasıl ciple dolaşabilirmiş.
Haa... İşte orada duracaksın! Senin liderin Necmettin Erbakan, Mercedes'ten inmez, Versace'den başka kravat takmazken, böyle sosyalizme bulanmış popülist eleştiriler yapamazsın.
***

Bu arada bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim: "PKK-BDP artık bir burjuva hareketidir" dememe akıl erdiremeyenler olmuştu. (27 Temmuz) Bengi Yıldız'ın yaşam tarzı, Öcalan'ın da yakındığı, Kürt ulusalcı hareketindeki "burjuvalaşmaya" güzel bir örnektir.
Bence kötülemek yerine, burjuvalaşmayı desteklemek gerek.
Dağdaki sert adamlarla mı anlaşmak daha kolay, yoksa kaybedecekleri şeyi olan ehlikeyiflerle mi?
Neyse... Bengi Yıldız'ın notunu başkaları versin: Önce ailesi, sonra dava arkadaşları ve nihayet BDP'yi destekleyenler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA