Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sevgili Revnak...

Arkadaşım sordu: "Parlaklık demek olan Revnak kelimesinin, 'halk arasında Atatürk rakısı olarak bilinen, üstte kalan buz gibi opalin kısmını içme üslubu' anlamına da geldiğini biliyor muydun?"
Ne? Opalin mi? Üslup mu? 30 yıldır rakı içerim, böyle bir şey duymadım. Halktan kopuğum herhalde. Elindeki gazeteyi gösterdi arkadaşım. Taze yazar döktürmüş.
"Rakı Ansiklopedisi'nden herhalde" dedim. Öğrenmenin yaşı yok; belki de doğrudur. Sonra içime kurt düştü. Rakı Ansiklopedisi'ne baktım: Ne 'Revnak' maddesi var, ne de fevkalade eksik yazılmış Atatürk maddesinde öyle bir bilgi...
Jeton tıngırdadı: Ansiklopediye değil, internete bakar bunlar. Orada da doğruyu aramaz, her türlü martavalın bilgi diye sunulduğu 'sözlük'lere dalar.
Bir sözlükte elimle koymuş gibi buldum. Aynen copy-paste'liyorum: "halk arasinda ataturk rakisi olarak gecen demlenme yontemi. tercihen soguk sek rakinin uzerine az miktar soguk suyu yavas yavas dokmek suretiyle rakinin hamallik yapan tarafini alta cokturerek ustte kalan seffaf kismini icme yontemi..."
Katıksız palavra! Bir tane bile doğru yok. 'Yayla Dumanı' denilen numarayı bile yanlış anlatıyor.
Sosyal mesaj veriyorum: Sevgili Revnak, köşe yazısı diye bize uyduruk sözlük maddelerini gazlayacaksan seni niye okuyalım? Bizim de internetimiz var elhamdülillah; tıklarız, aslına bakarız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA