Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Neve Şalom

Geçen akşam Şişhane'deki Neve Şalom (Barış Vahası) sinagogundaki konsere davetliydim: İtalyan La Scala Oda Orkestrası, Bach'ın Brandenburg konçertolarını seslendirdi.
Hem güzel bir konser dinlemek, hem de Neve Şalom'un nasıl bir yer olduğunu merak edenler hayıflanmasın:
Bach: Öncesi ve Sonrası adıyla Hakan Erdoğan'ın organize ettiği konserlerden üç tane daha yapılacak. (Tabii başka sanatçılar, başka eserler çalacak.)
Niyet edenleri uyarayım: Asla son dakikaya bırakmayın, konsere yarım saat önce gidin. Çünkü Neve Şalom üç kere saldırıya maruz kalmış, birçok Musevi'yi kurban vermiş bir sinagog olduğundan, girişte sıkı bir güvenlik var.
Sinagog ve güvenlik deyince... Haliyle akla Türkiye-İsrail ilişkileri geliyor. Hatırlayın: Başbakan Erdoğan, Davos'ta "One minute" çıkışını yaptığında...
İsrail'in güvenliğine çok önem veren ABD'den ciddi bir tepki gelmemişti. Çünkü İsrail'in biraz baskılanması o sırada Obama yönetiminin işine geliyordu.
Ancak İran anlaşmasından sonra şartlar değişti. ABD artık Doğu Akdeniz'den çıkarılan fosil yakıtların güvenliğini sağlamak üzere, Türkiye'nin, İsrail ile işbirliği yapmasını arzuluyor.
Bence Başbakan Erdoğan, ABD ile serinleyen ilişkileri ısıtmak için bu fırsatı değerlendirecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA