Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Almanya ve İslam

Berlin'de gezdiğimiz yerlerden biri de Pergamon Müzesi'ydi... Biliyorsunuz bu müzede, Osmanlı döneminde (1870'li yıllar) Almanya'ya götürülmüş olan muhteşem Bergama Zeus Sunağı (MÖ 2'nci yüzyıl) yer alıyor.
Müzedeki katlardan biri İslam Eserleri'ne ayrılmış. Bu bölümde çok sayıda Türk görebiliyorsunuz. Erkekten çok kadın var. Eserlerle birlikte birbirlerinin fotoğrafını çekiyorlar. İslam Eserleri Bölümü bana şunu düşündürdü:
"Almanya, İslam'a düşman" lafları palavradan ibaret. Çünkü Protestan Almanya, tarihsel olarak, Ortodoks Rusya'ya karşı, İslam devletlerini, kavimlerini desteklemiştir. (Dostluktan değil akılcı tercihlerden söz ediyorum.)
Yani işin içinde yüzyıllara dayanan bir Avrasya stratejisi var. Bunun farkında olmayanlar, güncel çekişmelere bakarak düşmanlık olduğunu sanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA