Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tehlike artık sahada

F.Bahçe'nin ruh hali ve oyun cesaretindeki yükselen grafik, Sivas'ta da maça damgasını vuran en önemli öğeydi. Denizli maçında dört önemli oyuncusunu "kart cezası" programına alırken, "alternatifsizlik" sıkıntısının boşa olduğunu belirttik.
Takım olmanın önemini kavrayabilmek adına, Özer ile Semih'in "toparlayıcı" etkilerini, iliklerine kadar hissetti F.Bahçe takımı. Rakibin baskısına karşı, aynı sertlikte ve inatta yanıt veren de onlardı. Alex'in neredeyse gözükmediği bir maçta, Mehmet Topuz'un da etkisiz eleman olarak kalmayı hala tercih etmesiyle, Sivasspor ilk yarıda oyun dengesini kursa da, rakip kalede etkili olamadı.
Zeminin Sivas şartlarına göre mükemmel olmasıyla, gizli kalan yetenekler ön plana çıktı. Rakip Alex'i kontrol etmeye çalışırken, Özer'in pas trafiğinde sorumluluğu ele alması, F.Bahçe beklerini, eskisi gibi takımın en etkili hücumcuları yaptı. Uğur ve Vederson sol kanadı o kadar iyi kullandı ki, rakibin kontrol mekanizmaları kullanılamaz hale geldi. İlk yarıda Akın'ın kurtarışlarıyla skor dengede giderken, ikinci 45'te bu kez "kaçırmayan forvet tipi" yani Semih sahnedeydi.

TOPUZ'UN GELİŞMESİ ŞART
Fırsatını buldukları anda, her driplingin önüne "tehlike" kelimesi yazılmaya başlandı. Uğur'un, Messi'yi andırır tarzda attığı iki gol, kendisinin de, başkasının da beklemediği bir patlamaydı.
F.Bahçe'yi daha önceki maçlarından farklı kılan, sorumluluk alan oyuncu sayısındaki artıştır. Bu, takım olma becerisindeki olmazsa olmaz gelişmedir. Alex ile birlikte, ama hep beraber oynamaya başladılar. Artık öne doğru daha etkili koşular yapıyor, topa kendilerini gösteriyor, birbirlerinin hatalarını kapamaya çalışıp, oyun içindeki "bıdı bıdı" şikayetleri yapmıyorlar.
Semih'in takımı ileriye taşıyan özellikleri ile daha olgun ve daha fazla atağın sahibi oldu F.Bahçe... Maç sürerken Güiza'nın aynı pozisyonlardaki performansı akıllara geldiğinde, sakatlığının takım için eksiklik mi, yoksa fırsat mı olduğu tartışılabilir.
Zor Şubat başlarken, Mehmet Topuz'un da artık takım için kendini önemli saydıracak bir gelişme içine girmesi şart. Çünkü Emre ve Cristian döndüğünde, Daum çengel atacak birini arayacaktır. Eğer seçimini Topuz'dan yana kullanırsa, Aziz Başkan'ın bile yapacak bir şeyi kalmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA