YAZARLAR
CEMALETTİN GÜRSOY
CEMALETTİN GÜRSOY
Yazıyı Dinle
İletişim
Fax: (0212) 354 34 69
SMS: CG yaz boşluk bırak mesajını yaz 4122'ye gönder. (1,60TL) MH:02165317373
Engelsiz Ekonomi
BUGÜNKÜ TÜM YAZILARI
Özürlü aracında sürücü şerhi kalksın
Çifte standart olmasın
Haklar lehte olmalı
Uygulama yasal değil

Özürlü aracında sürücü şerhi kalksın

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için birçok hukuki düzenleme bulunuyor. Ancak mevzuatın dağınıklığı ve kurumların farklı uygulamaları sonucu yasalar tasa olabiliyor.
Biz de insanlar tasaya düşmesin diye, sesini duyuramayanların sesi, göremeyenlerin gözü, yürüyemeyenlerin ayağı, duyamayanların kulağı olup çözüm önerileri için köprü oluyoruz.
Geçen hafta da "ÖTV'den muaf araçla 'engel'ler aşılıyor" başlıklı yazımda engellilerin nasıl araç alabileceğini işledim. Bazı okurlarım teşekkür için aradı, kimi de karşılaştığı zorluklardan dert yandı. Bilhassa özel tertibatlı araç kullanan özürlüler.
Ümit Karaca, engelli sürücü. "Sesimizi duyurmanızı ve yardımcı olmanızı rica ediyoruz" diyerek çektiği sıkıntıları sıralıyor:
"Doğuştan engelliyim. Özellikle araç alımı ve kullanımı konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
Yurtiçinden ÖTV indirimli alınan engelli aracını, özelliğini yitirse bile (kaza, doğal afet vb. durumlar dışında) 5 yıl dolmadan yenileyemiyoruz.
Yurtdışından getirilen özel tertibatlı araçlar ise 10 yıl dolmadan değiştirilemiyor. Yani aracın hurdaya çıkması gerekiyor.
Özel tertibatlı aracı engelliden başkası (Ana, baba, eş, kardeş...) hastalık halinde bile kullanamıyor. Bu durum, ayrıca uzun yolculuklarda dinlenme şansımız olmadığı için bazen kazaya neden olabiliyor."
Okurumuz haklı. Böylesine önemli bir konuyu uzmanlara sordum, farklı yanıtlar aldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

Yazarın Önceki Yazıları
ÖTV'den muaf araçla 'engel'ler aşılıyor ( 04.04.2010 )
Bürokratik 'engel'ler gardınızı düşürmesin ( 28.03.2010 )
Vakıftan özürlüye yardım komedisi ( 21.03.2010 )
YÖK de 'engel'liyor ( 14.03.2010 )
Farklı tanımlar özürlü sorunlarını öteliyor ( 07.03.2010 )
Özürlüye ücretsiz diş tedavisi ( 28.02.2010 )
Körlere ekspres hizmet ( 21.02.2010 )
"İlk çalımı Hakan Şükür'e atacağım" ( 14.02.2010 )
Ayakkabı boyacısına özürlü maaşı yok ( 07.02.2010 )
Meğer, özürlü yasaları cezaevine uğramamış! ( 31.01.2010 )
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol