Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

38 engelli şampiyon bir dev adam ediyor

Özürlü sporcular tüm engelleri aşıp şampiyon olsa da adam yerine konmuyor. Devletin yasalarıyla korunan bu insanlar maalesef yine devlet tarafından ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor.
Anlatalım...
Devlet şampiyon olan sporculara yönetmelikte belirtilen hüküm doğrultusunda ödül veriyor. Hatırlayın...
2002'de Japonya-Kore'de dünya üçüncüsü olan futbol takımımıza toplam 17 milyon 152 bin 200 lira ödül verilmişti. Üstüne birer de son model cip hediye edildi.
Şimdi dünya ikincisi olan Basketbol Milli Takımı futbolu solladı. Diğer ödüllerin yanında kelle başı 1.5 milyon lira ödülü aldı.
Gözümüz yok...
Beni asıl rahatsız eden, öyle beş yıldızlı otellerde kamp yaparak değil, boş bulduğu park ve bahçelerde karın tokluğuna çalışıp şampiyon olmuş özürlü sporculara uygulanan çifte standart. Bunu başkası yapsa neyse.
Üzülerek görüyoruz ki bunu yapan devlet.
Yıl 2008: Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda engelli sporcularımız 16 ülkenin katıldığı turnuvada dünya ikincisi oldu.
Yıl 2008: Ampute milli takımı da dünya ikinciliğini elde etti. Mevzuat gereği verilen ödül belli. Sağlamlardan 38 kat az.
Tarih 12 Eylül 2010:Basketbol Milli Takımı dünya ikincisi oldu. Tüm Türkiye sevince boğulduk. Başbakanımız da bu sevince ortak olup sporculara adam başı 1.5 milyon lira ödül verdi. Ardından işadamı Ali Ağaoğlu basketbolculara birer lüks daire verdi. Güzel...
Madem devlet ödül yönetmeliğindeki hükümleri yok sayıp milyon dolar alan sporculara kişi başına 1.5 milyon lira ödül veriyor.
Engelli sporcunun başı kel mi? Onlara gelince neden yönetmelik hükümleri işletilerek 38 kat az ödül veriliyor?
Şimdi kimse kalkıp "Engelli sporları paralimpik oyunları sayıldığından ödül miktarı düşük" demesin.
Reklamsa reklam! Onlar da Türkiye'yi en iyi şekilde tanıttı.Ee, bu çifte standart neden!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA