Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

EGELİ SABAH, geçtiğimiz hafta da, kendisine çizdiği farklı kulvarda, yeni yollar açarak varlığını etkinleştirdi. Her olumlu adım; niteliği yükseltilen bir duvara konulan ufacık değişim tuğlası; hem İzmir, hem Ege Bölgesi için önemli. Özellikle sağlam 'etik anlayışa' dayalı, doğru rekabet duygusunun herkesi geliştirdiğine; daha iyiye, daha güzele yönelmek adına; medyamızda teşvik edici zemin yarattığına inanıyoruz.
Kendimize karşı da her zaman, içtenlikle, 'eleştiri-özeleştiri' mantığı ile yaklaşıyoruz.
Geçtiğimiz hafta; 'Fırsatçılık', 'Enkazlar Kaldırılıyor', 'Hafıza Merkezi İzmir', 'Rakip Putin', 'Otel Cinliği', 'Halsiz Sebze' ve dün de 'Koruma Komedisi' başlıkları ile manşetimize taşıdığımız tüm 'özel haberler'; İzmir'i ve Ege Bölgesi'ni etkiledi.

NE YAZDIYSAK ÇIKTI

Bu haberlerin bazıları ile yönetenleri harekete geçirdiğimizde, olumsuzlukları gündeme taşıyarak farkındalık yarattığımızda; olumlulukları da güzellikleriyle paylaştığımızda; yurttaş gazeteciliğinin en azından dönüşümü kışkırttığını algılayarak mutlu oluyoruz.
İzmir'in EXPO 2020 adaylığı sürecinde, EGELİ SABAH bugüne dek manşetine taşıdığı tüm özel haberler ile hem kentin daha hızlı hareket etmesi için etkin rol üstlendi, hem İzmir ve Ege'de EXPO farkındalığının artması noktasında, üstüne düşeni yaptı.
Brezilya'nın Sao Paola kentinin EXPO 2020'ye aday olacağını, BIE Genel Sekreteri Loscartales'in ağzından, daha yayın hayatına başlarken yazmıştık. O zaman Loscartales'in "Brezilya Hükümeti'nden sözlü onay aldık" somut yaklaşımı, İzmir'de EXPO sürecini etkileyenler tarafından, öncelikle sadece 'niyet' olarak algılandı. Ama görüldü ki; Brezilya sonunda aday oldu; İzmir ise güçlü bir rakiple karşılaştı. Bu güçlü rakibin, ciddiye almamız gereken tablosunu da, Sao Paola kentinin evrensel ve folklorik özellikleriyle, günler önce yansıttık.
Ardından geçtiğimiz hafta, Rusya'nın Ekaterinburg kentinin adaylık mektubunun Putin tarafından imzalandığını duyurduğumuzda, önce haberimiz biraz kuşku ile karşılandı. Hatta konuya; sessizce, fısıltı ile 'acaba mı?' diye de bakıldı. Ama haberi sonuna kadar takip ettik; İzmir ve Ege kamuoyuna, Putin'in mektubunun Paris'te EXPO'dan sorumlu kuruluş BİE'ye iletileceği günü de duyurarak, bu süreci tamamladık. Haberimizin yayınlandığı günün gecesinde ise BİE'nin internet sitesinde, her iki kentin EXPO 2020'ye adaylığı ilan edilip, resmileşti.
Bu arada biz, haberlerimizde ve bu köşede, Ekaterinburg'un evrensel özelliklerini çoktan duyurmuş ve EXPO'da rakiplerimizi küçümsememek gerektiği konusuna bile dikkat çekmiştik.
Dubai'nin de aday olacağı öne sürülüyor. Dubai 2 Kasım tarihi için BİE'den randevu almış izliyoruz.

FARKLI BİR SÜREÇ
İzmir artık zorlu bir kavşakta. Paris'te 21-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak 150. BİE Genel Kurul Toplantısı'nda, İzmir'in yapacağı önemli sunum sonrası; gerçekten çok çetin, rekabetçi, aşırı çalışılması gereken; yeni, farklı bir süreç başlayacak. Bizler, EGELİ SABAH ekibi olarak, İzmir'in tarihi fırsatı EXPO 2020'yi düzenleme hakkını, 'birlik ruhu' ile kazanacağına yürekten inanıyoruz. Bu süreci, gazetecilik boyutunda, hep olumlu yönde tetiklemek için, konunun çok sıkı takipçisi olacağımıza, İzmir ve Ege'nin önünde söz veriyoruz.
Not:
Ege'de Sonsöz gazetesinde meslektaşımız Gönül Soyoğlu'nun, eski ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer ile İzmir üzerine yaptığı iki bölümlük başarılı röportaj, çok dikkat çekici, derinlikli, okunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA