Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yokları oynadılar

Bu maç için söyleyebileceklerim çok az. Tempo yok, coşku yok, mücadele yok. Yokların çok olduğu bir lig maçı. İlk yarıda Vederson ile serbest vuruştan gelen gol de olmasa, tribünleri ayağa kaldırabilecek herhangi bir gol pozisyonu bile yok.
Fenerbahçe 5'e 5 bir sistemle sahaya çıkıyor! 5 oyuncu (bazen Vederson hücuma çıktı) 2 İstanbul Belediyeli rakibinin başında! Hücum girişimleri hiç yok. Önde oynayan 5 oyuncu ise sadece top ayaklarına geldiğinde oynamaya çalışıyorlar. Böylesi bir oyun anlayışıyla nereye kadar diye sormak gerekiyor.
Belki Süper Lig'de bir iki oyuncunun kişisel becerisiyle sonucu değiştirme şansınız var. Fakat sistemi öne çıkaran takımlar karşısında ise Twente maçında olduğu gibi hüsranla karşı karşıya kalırsınız.
İkinci yarıda İstanbul Büyükşehir Belediye takımı İbrahim Akın'ı oyuna alarak hücumda daha etkili olmayı düşünse de final pasları yetersizliğinde Fenerbahçe savunmasını çok rahatsız edemedi.

CRİSTİAN NEDEN ALINDI?
Fenerbahçe'nin orta sahası en sorunlu bölgesi. Emre'nin yokluğunda Mehmet Topuz bu görevi yapabilecek yeterlilikte bir oyuncu değil. Cristian ise neden transfer edildi anlamakta zorluk çekiyorum. Selçuk ya da Deniz bu bölgede Fenerbahçe'ye daha fazla katkı yapar.
Sol taraftaki Dos Santos ise bu kenarda adam eksiltecek ve rakip savunmanın dengesini bozabilecek oyuncu görüntüsünde değil. Uğur Boral özgüveni yüksek olduğu karşılaşmalarda çok daha etkili. Orta sahanın sağında ise Kazım'ın kendi taraftarıyla bir türlü barışamamasının sancıları var.
Fenerbahçe'nin bir başka sorunu ise Güiza. Son haftalarda oyunda var mı yok mu belli değil. Bu görüntüsüyle ilk 11'de yer buluyorsa, Semih Şentürk'ün günahı ne? İstanbul Belediye de geçen sezonki göze hoş gelen futbol anlayışından çok uzakta. Herkesin kendine göre bir şeyler yapmaya çalıştığı bir takım olmanın sancılarını yaşıyorlar. Eğer kendilerini var eden gerçeğe dönüş yapmazlarla Süper Lig'de tutunmaları çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA