Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Ohio State Üniversitesi ülkemizde

Ohio State Üniversitesi Başkanı E. Gordon Gee, bölge açılım turunun bir parçası olarak Amerikan şirketler Derneği'ni ziyaret etti. Altı dönemdir Amerika'nın en büyük üniversitelerinden biri olan Ohio State'i yöneten Gee, yüksek öğretimin, ekonomik kalkınmadaki kritik rolüne değindi. Ziyaretlerin temel amacının Ohio Üniversitesi'nin en önemli önceliklerinden biri olan; uluslarası burs ve işbirliği aracılığıyla öğrenim ve öğretim alanında çeşitlilikleri buluşturmak olduğunu dile getirdi. Kısa süre önce küresel geçiş ve açılım görevi görecek olan ofislerini Çin-Şanghay'da kuran üniversite, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Dünya'daki stratejik önemi olan bölgelere açılım için olası fırsatları araştırıyor.
Ziyareti sırasında Gee; öğrenciler, Ohio State mezunları, eğitim iş ve hükümet dünyasının liderleri ile buluşarak, girişimcilik ve ortak çıkarları tartıştı. Ohio Üniversitesi'nin küresel katılım konusundaki uzun süreli geleneğini oluşturma görevini üstlendiğini söyleyen Gee, tüm yenilikçi fikirleri kucaklamak ve yeni ortaklıklar geliştirmek için gözlerini küresel dünyaya diktiklerini belirtti. Ohio State, dünya çapında halk araştırmaları kurumu olmakla birlikte büyük bir alana yayılmış kampüsü ile ABD'nin en seçkin üniversitelerinden biri konumunda. Anayasada yapılabilecek bir değişiklikle, yabancı üniversiteler Türkiye'de kampüs açabilecek. Bu değişiklik, içinde bulunduğumuz coğrafyada, ülkemizi eğitim merkezine dönüştürebilir. Somalili öğrencilere eğitim desteği Somali'de yaşanan insanlık dramı eğitim alanında önemli bir desteği de beraberinde getirdi. Vakıf üniversitelerimizin girişimiyle başlayan eğitim desteği, yüzlerce Somalili öğrencinin yaşamını değiştirecek. Bahçeşehir, Okan, Fatih, Kemerburgaz, İstanbul Ticaret, Acıbadem, Bezm-i Alem üniversiteleri Somali'de yaşananlara sessiz kalmamak adına, bir nebze de olsa yaşanan dramın son bulmasına ön ayak olacak bir çalışma başlatıyor.
Bu vakıf üniversiteleri, Somali'den 70 öğrenciyi Türkiye'ye getirecek ve eğitimini üstlenecek. Üniversitelerin, Somali'den gelecek öğrencilere destek olmak amacıyla başlattıkları çalışmalar Mustafa Süzer'in ev sahipliğinde gerçekleşen bir toplantıda duyuruldu. Üniversitelerimizin bu girişimi, pek çok Somalili öğrenciye ulaşılan bir eğitim desteğine dönüşecek. Bu ivmeyi kazandıran herkese şimdiden teşekkürler. Bayram hediyesi Fenerbahçe'nin "1 milyon taraftar kartı" kampanyası büyük bir ilgi gördü. Kart satışı 300 bine, kombine sayısı 30 bine kadar çıktı. Bugün bayramın ikinci günü. Bayram hediyesi olarak, yakınlarınıza FB kartı alın. FB kartını 35 TL'ye, KDV ve kargo dahil cep telefonunuzdan alabilirsiniz. FBKART yazıp, 7979'a mesaj atmanız yeterli. Bu zor günlerde, birlik ve beraberlik çok önemli, gösterin Fenerbahçe taraftarlığınızı. Değerli okurlarım, çifte bayramda çifte çoşku ve çifte mutluluklar dilerim. Bayramınız kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA