Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

İdris Naim Şahin ve Necdet Özel

Geçen yılın ağustos ayından itibaren terörle mücadelede teşhis, strateji ve taktik tamamen değiştirildi. Çeyrek asırlık dönemde siyasî iktidarların tekrarladığı hatâlardan dönüldü. Başbakan Erdoğan'ın isabetli adımlarıyla terörle mücadelede yeni bir dönem başladı. Bu dönemde terör örgütü süratle etkisiz hâle getirilmeye ve köşeye sıkıştırılmaya başlandı. Terörle mücadele bu şekilde devam ettirilirse, bizce 2012 yazında terör örgütü tamamen çözülecek ve eylemleri sona erdirilecektir.
Tabiatıyla bu süreç, KCK-PKK'nın ve bunların emrindeki sözümona legal uzantısı olan BDP'nin hiç hoşuna gitmedi. Bu arada, güya barış ve demokrasi istismarı yapan bazı PKK destekçileri ile liberal geçinen bazı köşe yazarları da bu gelişmelerden memnun olmadılar. Son Uludere olayı -ki bizce PKK tertibidir-, terör örgütüne ve yardakçılarına bir istismar zemini hazırladı. Ancak, bu olay da terörle mücadele konusundaki kararlılığı bozmadı. Zira Başbakan Erdoğan, etrafındaki bazı değişik görüşlere rağmen, sonuna kadar terörle mücadele konusunda azimli ve kararlıdır. Zaten, bu safhadan sonra terörle mücadeleyi gevşetmek de ihanetle eşanlamlı olacaktır.


***
Son dönemde PKK-BDP'nin ve Türkiye'deki bütün gayrimillî mahfillerin hedefinde iki isim bulunmaktadır: İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel...
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son derece iyi niyetli, vatansever, cesur ve çalışkan bir vatan evlâdıdır. Öyle çıtkırıldım, protokolcü, lâf ebesi politikacılara benzemez. İnandığı ve savunduğu konularda dosdoğru görüşünü söyler. İyi bir hatip olduğu söylenemez; konuşurken bazen kastını istediği gibi ifade edemediği anlaşılmaktadır. Lâkin bizim, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişinin hitabetine değil icraatına ihtiyacımız vardır.
İdris Naim Şahin, görevine tam olarak hâkim bulunan, gelmiş geçmiş en iyi içişleri bakanlarından biridir. Hangi mülkî idare âmirine, valiye, kaymakama sorsanız size bu cevabı verecektir. Emniyet teşkilâtını, özel harekâtı en etkili ve başarılı şekilde kullanan bakandır. Genelkurmay ile işbirliğini gerçekleştirerek terörle mücadelede başarılı olunmasında önemli ölçüde rolü bulunmaktadır.
Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmalarında, teröristlerin uşaklarına aldırmadan, terörle mücadeleye devam edileceğini, daima cesaret ve kararlılıkla vurgulamış; teröre karşı lâf cambazlığı yapmadan açıkça tavır almıştır.
PKK-BDP'nin ve konuşma tarzını beğenmeyen bazı köşe yazarlarının gazına gelip İdris Naim Şahin'in değiştirilmesi, teröristlerin ekmeğine yağ sürecek ve terörle mücadeleyi sekteye uğratacaktır.
***
Teröristlerin ve onların yardakçısı BDP'lilerin en fazla düşman olduğu diğer kişi Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'dir. Bizce Org. Necdet Özel, nasıl ki siyasette 'Menderes-Özal-Erdoğan' altın zinciri varsa, ordudaki 'Fevzi Çakmak-Hilmi Özkök- Necdet Özel' altın zincirinin de son halkasıdır. Son derece kritik bir safhada TSK'yı başsız bırakmayarak demokratik rejime ve hukuk devletine sahip çıkmış ve devletin normal hukukî nizam içinde işlemesinde önemli rol oynamıştır.
Org. Necdet Özel, terörle mücadelede son çeyrek asrın en başarılı komutanıdır. Operasyonları bizzat idare etmiş ve gece gündüz demeden samimiyetle çalışarak başarılı olmuştur. Necdet Paşa, bugün vatan haini, cani teröristlerin en fazla çekindiği ve nefret ettiği kişidir.
Teröristlerin uşaklığını yapan, Başbakan'ın deyimiyle ipini gevşetmeden tuvalete bile gidemeyen BDP'lilerin ve bunların başkanlığını yapan Selahattin Demirtaş denilen yaratığın, Türk ordusunun şerefli komutanına hakaret etmek için 'onbaşı' demesi, tipik bir aşağılık kompleksinin tezahürüdür. Bir PKK'lı teröristten hiç farkı olmayan Demirtaş'ın Necdet Paşa aleyhinde bulunmasının sebebi, onun PKK'nın kuyruğunu kıstırmasıdır. Demirtaş'ın bu zırvası, Necdet Paşa'yı milletimizin nazarında bir 'kahraman yapmaktadır.'
Paşam, siz bu PKK kölelerine aldırmayınız; kervanınızı yürütmeye devam ediniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA