Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Uzlaşma Baykal'a yaradı

Deniz Baykal'ın uzlaşma çağrısı, kamuoyunda olumlu karşılandı ve CHP'nin lehine bir gelişme ortaya çıktı. Bu, sadece benim kanaatim değil. Metropoll Araştırma, "CHP'nin, 3 madde haricinde, anayasa değişikliğine müspet oy vereceğini söylemesi kime yaradı?" diye sordu. İşte alınan cevaplar: Muhalefete % 28.1, CHP'ye % 7.5, MHP'ye % 1.1, Herkese % 1.1, Hiç kimseye % 8.1, AK Parti'ye % 28, Bilmiyorum % 26.
Uzlaşma girişiminin kamuoyu nezdinde müspet karşılandığını fark eden Baykal bastırıyor. Tayyip Erdoğan'ın "Gizli oylamada 367 rakamına ulaşabilir miyiz? CHP sözünü tutar mı, tutmaz mı?" gibi mütereddit konuşmasını karşılayan bir teminat vermekten de çekinmedi CHP lideri. Zaten, "Destek" açıklamalarından sonra 367'ye ulaşılamazsa, CHP, "sözüne güvenilemez" damgasını yer ve bedelini de öder. Maddeler, 367'nin altında kalırsa, referanduma gidilecektir. Halk, parlamentoda, CHP'nin yerine getiremediği sözü telâfi etmek üzere pakete daha büyük oranda destek verecektir.
Pazartesiye çok az vakit kaldı. Bu süre zarfında, mekik diplomasisiyle iki parti arasında yeniden mutabakat sağlanabilir mi? Keşke sağlanabilse!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA