Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İsmet Yılmaz'dan talebim

Yeni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir talebim olacak: Bakanlık onaylı, 3'lü kararnameyle, sadece disiplinsizlik sebebiyle re'sen emekli edilmiş askerler, affın dışında kalmaktan yakınıyor. Yüz kızartıcı bir suç işlememişler. Yalnız, askeri disiplini bünyeleri kaldırmamış. Ama yıllarca ordudan atılmış olmanın ayıbını taşımışlar. Acaba onlar için bir şey yapılamaz mı?
Twitter'dan bir izleyicim yazıyor...
"Pantolonumu buruşuk gören bir komutan 14 gün oda hapsi verdi. Postallarımda özel imalat izleri gören komutan 21 gün oda hapsi verdi. İntihar etmek üzere olan bir eri, yasaklı olduğu halde çarşıya çıkardım, intihar etmesini engelledim; 24 gün oda hapsi aldım. Arkadaşının annesine küfür eden ere, kafa attım; 33 gün oda hapsi aldım. 18 yaşındaydım. Oda hapislerimi bazen yalnız çekiyordum. Bu nedenle geceleri korkuyordum. Küçük bir çocuk gibi sabahlara kadar uyuyamıyordum. Ayvalık / Cunda Adası'nda yetişmiş bir gençtim. Sonunda beni Eskişehir Psikiyatri Kliniği'ne gönderdiler. Çünkü, çekmecemde sakladığım onlarca ilâç tabletini içecek kadar kafayı sıyırmıştım. Askeri mahkemeye sevk edildim. Çünkü, Konyalı bir eri, tanınmayacak kadar kötü döven bir astsubay arkadaşımı kasatura ile az daha vuruyordum. Tutuklandım fakat, beraat ettim. Ama, göreve başlatmayıp, disiplinsizlik gerekçesiyle re'sen emekli edildim. 6 aylık evliydim; 20 yaşındaydım. Eşim 15 yaşında. Cebimizde kuruş yoktu. Fakat alnımda, boyumdan büyük bir leke: 'Ordudan atılmıştır.' Yıl 1985'ti. Ordudan atılmak insanlar için ya hırsızlık, ya da eşcinsel olmak anlamına geliyordu. AK Parti, 6191 sayılı kanuna geçici olarak eklediği 32. madde ile "yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilenler" için af çıkardı. Yüz kızartıcı suç işlemiş olanlar, ordudan ihraç veya tard edilirler. Bizler, bakanlık onaylı ve 3'lü kararnameyle re'sen emekli edilmiş, disiplinsiz askerleriz. Biz de af kapsamına girmeliyiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA