Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Rest var blöf yok

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) alınan elektriğin haram olduğunu açıklamış. Başpiskopos, "Karanlıkta oturalım, klima açmayalım ama bu zilleti yaşamayalım" mealinde sözler sarf etmiş. "KKTC'ye muhtaç olmak yerine, onurlu bir eziyet çekelim" diyor.
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunu kesen işte bu bağnaz zihniyettir. Adadaki ihtilâfı halletmeden, Kıbrıs Rum kesiminin, bütün adayı temsilen AB üyeliğine alınması, çözümün önünü tıkamıştır. Kaybedecek hiçbir şeyi bulunmayan Rumlar, bu yüzden Annan Planı'na % 70 oranında "hayır" demiştir. Baksanıza, Rumlar, KKTC'den alınan elektriği bile içine sindiremiyor. Yumruğunu uzatmakta direnen birinin elini nasıl sıkabilirsiniz?
Kıbrıs Rum kesimi, "Annan Planı'na ilave olarak daha neler koparabiliriz" hesabındaydı. Erdoğan, tavrını, Güzelyurt ve Maraş'la ortaya koydu. Annan Planı'nda Rumlara terk edilen Güzelyurt'un KKTC'nin olduğunu vurguladı. Maraş'ın ise, bugünkü haliyle muhafaza edileceğini söyledi. KKTC'ye uygulanan ambargo kalkmadan, Türkiye'deki havaalanı ve limanların Güney Kıbrıs'a açılmayacağını tekrarladı. Bence en önemlisi, aba altından sopa göstermesi, "Bıçak kemiğe dayanmadan sorun çözülsün" demesiydi. Bıçak kemiğe dayanırsa, adada iki bağımsız devletin kurulması, yani adanın taksimi söz konusu olabilirdi.
Kısacası, Tayyip Erdoğan rest çekti. Kendisini tanıyan, inadını bilen biri olarak, bu restin blöf olmadığını söyleyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA