Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Casusluk örtbas mı edildi?

MİT'in Hatay Şube Müdürü Ö.S., geçen yılın ağustos ayında Özgür Suriye Ordusu liderlerinden Albay Hüseyin Hermuş'u, Esad rejimine teslim etmiş. Bunun karşılığında da, başına konulan 100 bin dolarlık ödülü almış. Biz bunu, daha yeni, Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda öğrendik. Geçtiğimiz aylarda İngiltere'deki Guardian gazetesi, 9 PKK karşılığında Özgür Suriye Ordusu'ndan bir komutanın Esad rejimine iade edildiğini yazmış, haber Dışişleri Bakanlığı tarafından "Böyle bir şey yok"diye yalanlanmıştı. Meğer varmış... Ve MİT yöneticileri, Ö.S.'yi koruyormuş! Zira İskenderun Gümrüğü'ndeki vazifesine daha yeni son verildi. Ö.S.'nin dinlemeye takılan telefon konuşmasından, MİT Hatay Bölge Müdürü M.A.A.'ya, kaymakamın haber verdiği anlaşılıyor. Kaymakam, "Senin adamların en son onu almışlar"diyor. Zaten, Hermuş'un Ö.S.'nin aracına bindiğini kamera kayıtları da ortaya koyuyor ve hakkında işlem yapılmamış.
Adana Cumhuriyet Savcılığı, izin almadan soruşturma başlatmasa, bizim casus, acaba cebinde 100 bin dolar, MİT'in koruması altında işine devam mı edecekti?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA