Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP, Pavey ve BM

Çok tuhaf bir olay nakledeceğim... Şaşıracaksınız! Geçenlerde Belkıs Kılıçkaya'nın CHP milletvekili Şafak Pavey'le Haber Türk'te yaptığı bir söyleşiyi takip ediyordum. Kılıçkaya, Pavey'e, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi üyeliğine ilk defa bir Türk'ün, en çok oyu alarak seçilmesi karşısında ne hissettiğini soruyordu. Pavey de, Türkiye gibi, insan hakları sicili kötü olan bir ülkeden seçilmiş olmasının önemini vurguluyordu. O sırada, Twitter adresime göz attım. Karşılaştığım tweet beni çok şaşırttı. "Şafak Pavey, İnsan Hakları Komitesi üyesi değil, Engelli Hakları Komitesi üyesi" şeklinde bir bilgi notuydu.
Nasıl olur! Günlerce Türkiye'de bu başarı paylaşılmamış mıydı? Seçim günü CHP, kendi Twitter adresinden bu başarıyı duyurmamış mıydı? Kılıçdaroğlu, Pavey'i, BM İnsan Hakları Komitesi'ne seçilmiş olmasından dolayı hararetle kutlamamış mıydı? Hemen hafızamı tazelemek için CHP'nin internet sitesine girdim ve şu habere rastladım: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, BM İnsan Hakları Komitesi üyeliğine seçildi. BM'de yapılan seçimde en çok oyu alan iki adaydan biri olan Pavey sayesinde Türkiye ilk kez Komite'de temsil edilecek."
Haber Pavey'in beyanatıyla devam ediyordu: "BM İnsan Hakları Komitesi üyeliğine seçilmemi, insanın daha iyi bir geleceğe taşınması yolculuğunun bir parçası olduğuna inanıyor, bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu seçim çalışma azmimi arttırdı; enerjime enerji kattı."

***
Bu tablo karşısında birkaç ihtimal üzerinde durabiliriz:
1)Hem Kılıçdaroğlu, hem Pavey, bizi aldattı.
2) Pavey, Kılıçdaroğlu'nu aldattı.
3) Pavey, BM İnsan Hakları Komitesi'ne değil, Engelli Hakları Komitesi'ne seçildiğinin farkına varmadı.
Muhtemelen 3. şık doğrudur.
Son not: İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin çatısı altında İnsan Hakları Komitesi ve Engelli Hakları Komitesi mevcut. Şafak Pavey, Engelli Hakları Komitesi'ne seçildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA