Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bayraktar'ın iftar masası

Bayraktar Grubu'nun patronu Hüseyin Bayraktar, iş dünyasının en renkli simalarından biri. O nedenle belki Bayraktar Ailesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı iftar davetinde birbirinden farklı isimler aynı masa etrafında buluştu, büyük keyifle hem iftar yaptı hem de Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti.
O akşam gözüme çarpan isimlerden bazıları şunlardı: Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül, Ahmet Çalık, Murat Yalçıntaş, Hüsamettin Özkan, İbrahim Bodur, Mehmet Torun, Hüseyin Avni Mutlu, Bekir Okan, İzzet Bayraktar, Süleyman Çetinsaya, Ahmet Çetinsaya, Kadir Eriş, Fuat Tosyalı, Aziz Torun, Can Akın Çağlar, Zeynel Abidin Erdem, Murat- Melkan Tabanlıoğlu...
Hüseyin Bayraktar bu yıl aynı zamanda 75'inci yaşını kutluyormuş. Sahneye çıkıp, birbiri ardına harika şarkılar seslendiren Muazzez Ersoy ve Melihat Gülses'e eşlik edecek kadar dinamik, yaşam dolu.
22 yıl önce satın aldığı, önce butik otel yapmayı planladığı ancak Boyalı Köşk'ün tarihini araştırıp, projeyi baştan aşağı değiştirerek, 1700'lerde 3'üncü Selim'in köşkünün bire bir aynısını yaptırdığı bu özel mekânda, bir Cumhurbaşkanı ağırlamaktan da son derece mutluydu o gece.
2000 yılında Miami Belediyesi'nden aldığı bir davetle ABD'ye gidip ve orada marina, rezidans, alışveriş merkezi ve otel projeleri yapan Mehmet Bayraktar da İstanbul'daydı o akşam. Masada Boyalı Köşk'ün hikayesinden söz ederken şunları söyledi:
"Otel fikrinden vazgeçtik. Açıkçası Boyalı Köşk'ün tarihinden etkilendik. 3'üncü selim, saraydan çıkıp müzik, atçılık, okçuluk ve avcılık için buraya gelirmiş. Birkaç yüzyıl sonra ahşap bina yıkılmış ve Abdülhamit'in kızlarına ikiz köşk yapılmış. Biz orjinaline dönmek istedik ve 1998'de Boyalı Köşk'ün bire bir aslını inşa ettik."
Mehmet Bayraktar da holdingin yönetim kurulu başkanlığını devrettiği kardeşi Mustafa ve kız kardeşleri Buket Bayraktar da sosyal sorumluluklarına dikkat eden isimler. Böyle bir köşkü yeniden hayatla buluştururken, Bebek-Arnavutköy'ün sırtlarının tarihini, yaşayan insanların geçmişini de anlatan çok güzel bir kitabın çıkmasına da öncülük etmişler. İftarla ilgili küçük bir not aktarmam gerekirse, Buket Bayraktar çok zarif bir organizasyona imza atmış diyebilirim. Konuklar masalarını tesbihlerin ucunda yazılı 'Allah'ın adları' ile buldular. Masada onları bekleyen ikinci sürpriz de bir gonca gül iliştirilmiş minik 'Namaz Hocası' idi.

Kardeşler ne yapıyor?
Açıkçası uzun zamandır Bayraktar Grubu'nun neler yaptığıyla ilgilenmemiştim. Biraz da Mehmet Bayraktar'ın ABD'ye yerleşmesi nedeniyle grubu daha uzaktan takip etmeye başlamıştım. Bayraktar Grubu, Türkiye, Balkanlar, Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun ilk 'outlet'ini 1996'da İzmit'te açmıştı. Ondan öncesinde Galleria, Ataköy Carousel Alışveriş Merkezi gibi projelere imza atmıştı grup. Mehmet Bayraktar da ilk Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği'ni hem kurmuş hem de 6 yıl başkanlığını yapmıştı. Tabii o günlerden bugünlere çok şey değişti. Bayraktar, "O zaman 17 tane üyemiz vardı öyle ki derneğin organları için dahi yeteri kadar adam yoktu" diyor. Şimdi Türkiye'de birbiri ardına açılan alışveriş merkezleriyle bambaşka bir dönem yaşanıyor.
Bayraktar Ailesi aslında dernekçilik konusunda çok aktif. Hüseyin Bayraktar yıllarca Turizm Yatırımcılar Derneği'nin ve sonra Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) başkanlığını yapmıştı. Şu anda Citroen, Subaru ve Infiniti markalarının Türkiye temsilciliğini yapan grubun başkanı Mustafa Bayraktar ise Otomotiv Distribütörleri Derneği'ne başkanlık yapıyor. Bayraktar Grubu ayrıca Ege Endüstri ile otomotiv sektörüne aks kovanı ve Ege Fren ile de fren sistemleri üretiyor.
Ama 75 yaşındaki Hüseyin Bayraktar'ı bugün en çok ne mutlu ediyor derseniz, başta kendisi, Kayserili işadamlarını organize ederek, Erciyes Üniversitesi'nde hayata geçirilen yeni fakülteleri söyleyebilirim.








Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA