Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Kapıdaki tehlike

Türkiye Futbol Federasyonu TFF, 2010-11 futbol sezonu öncesi kulüp lisans kriterleriyle ilgili çalışmalara hız vermişti. Hatta TFF Başkanı Mahmut Özgener, geçen ayki Mali Genel Kurul'da lisans kriterlerinin 2011-12 sezonundan itibaren ulusal liglerde de uygulanacağını söylerken amaçlarını "Kulüplerimizi daha sağlam bir mali yapıya kavuşturmak ve daha şeffaf hale getirmek" olarak açıkladı.
UEFA, kulüp lisans kriterlerini 5 başlıkta topluyor: Sportif kriterler, altyapı kriterleri, personeli ilişkin ve idari kriterler, mali kriterler, hukuki kriterler.

BEŞİNCİ VERSİYON GELDİ
Türkiye'de 6 kulüp bunlardan sınıfı geçti.
Ama şunun altını çizelim: Bu kulüpler UEFA'nın 4. versiyonuna göre sınava girdi. UEFA, 30 Mayıs'ta yayınladığı 5. versiyonu seneye yürürlüğe sokacak. Avrupa için lisans almak daha da zorlaşacak. Örneğin, UEFA 5. versiyonda her kulübe taraftar temsilcisi zorunluluğu getiriyor.
Türkiye'de 'sporda şiddet yasası' üzerinden gündemde olan bir adım bu. Ancak taraftar gruplarına güç sağlamaması adına kulübün yönetim kurulundan bir üyenin bu görevi üstlenmesi gerekecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA