Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

60, 35'ten büyüktür

Fatih Terim'i iyi tanımayanlar için, "Galatasaray sahaya 'Bizim için lig önemli; kupada yıpranmayalım' düşüncesiyle çıkar mı?" diye bir soru olabilirdi. Yarıştığı her kulvarda başarı isteyen Terim'in bu anlayışı takımına aşıladığı Sivas maçının ilk düdüğüyle ortaya çıktı. Rakip alanda basan, topu kazandığında hızlı hücum eden, sahaya iyi yayılan Galatasaray tablosu 35 dakika kadar sürdü. "İdeal" diyebileceğimiz 11'den 4 kritik isim; Muslera, Melo, Emre Çolak ve Elmander yoktu. Aydın'ın çok arzulu oyunu, Selçuk'un klasik etkinliğiyle ilk 35'te sahanın patronu Galatasaray'dı. Bu dönemdeki pozisyonlar Elmander'in Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
Baskının iyice yoğunlaştığı 18-21'inci dakikalar arasında Baros iki kez kafayla, bir kez de karşı karşıya pozisyonda ayakla fırsatları kullanamadı. Devrenin son 10 dakikasında Sivas oyunu dengeledi. Hatta devrenin en net fırsatını Erman Kılıç ile kaçırdı. Devre bittiğinde kafalardaki soru "Derbide Fenerbahçe'nin 25-30'dan sonra yaşadığını bu kez Galatasaray yaşar mı?" idi.
Ligin en yüksek kondisyona sahip takımlarından Sivas karşısında derbi yorgunu Galatasaray'ın işi her geçen dakika zorlaşacaktı. İlk 35'teki futbolunun bu yorgunluk nedeniyle "İşi bir an önce bitirelim" düşüncesinden kaynaklandığı da ikinci yarıda ortaya çıktı.

BAROS-NECATİ UYUMSUZ
İkinci devreye iyi başlayan Sivas'ın golü, oyunun tam konuk ekibin istediği şekle büründürdü. Sakatlanan Aydın'ın yerine giren Sabri'nin formsuzluğu (Son 5 lig maçında sadece 25 dakika oynayabilmişti), Selçuk'un iki kişilik iş yaparken yıpranması, Galatasaray orta alanının etkisizleşmesine yol açtı.
Çalımbay'ın Cerny/Pedriel değişikliğiyle önde bir hızlı adam daha bulundurması sonucu, pozisyon zenginliği tamamen Sivasspor'a geçti.
Elmander-Necati uyumu Baros-Necati ikilisinde yok. Galatasaray'ın ikinci yarı tek pozisyonu 81'deydi. Uzatmada Selçuk'un topunu Ziya'nın elle kesmesi penaltı ama Sivas'ın 1-0 önde iken ofsaytla kesilen gollük pozisyonunu unutmayalım. Dün gecenin özeti; turu 35 değil, uzatmalarla 60 dakika oynayan geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA