Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Paralel iktidar hevesi ve CHP

Önce kronolojik olarak kritik bazı temas ve görüşmeleri hatırlayalım...
Esas konumuz, bu ziyaretlerden ziyade, görüşmelerin öncesinde ve sonrasında verilen beyanlardaki büyük değişim. Yani... Adeta bir görünmez elin devreye girmesi!
Tarih, 22 Eylül 2013. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ABD'ye gider. Loğoğlu, geçmişte Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ni yapmış bir isim. CHP'yi, ABD'ye anlatma çabasında. Ama bağları eskisi kadar kuvvetli değil.
Tarih, 25 Eylül 2013. Loğoğlu, temaslarının 3. gününde Washington'da basın toplantısı düzenler. Amerikalı yetkililerin CHP'nin görüşlerine önceleri sadece ilgi duyarken artık yakından ilgilendiklerini söyler. "Çok kapsamlı sorulara muhatap kaldık. Bu da Amerikalı muhataplarımızın CHP'yi önümüzdeki dönemde iktidar partisi olarak değerlendirdikleri izlenimini bizde yarattı" der.
Tarih, 12 Ekim 2013. Loğoğlu, parti içinde ciddi rahatsızlık yaratan bir değerlendirmesini basınla paylaşır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için düşünülen ABD ziyaretinin gerçekleşmeyeceğini şöyle açıklar: "İstediğimiz düzeyde temas planlamasını yapamadık. Şu anda Amerika'daki konjonktürel siyasi tablo buna uygun değil!"
Tarih, 23 Ekim 2013. Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yemekte buluşur. "Olmayacak" denilen Washington programı aniden düzenlenir.
Tarih, 29 Ekim 2013. CHP lideri özel bir mülakat verir. O sıralarda partiye katılımı gündemde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le ilgili yolsuzluk dosyaları için "Dünün çatışmalarına takılmamak, geleceğe bakmak lazım!" deyiverir. Daha önemlisi, AK Partili kadın vekillerin Meclis'e başörtüsü ile gelme kararını eleştirir:
"Parlamento'nun teamülü belli. Buna göre hareket edilmeli. Türkiye'nin bu kadar derdi varken yeni dertler açılmamalı!"
Ancak ne olursa olur, CHP'nin ulusalcı olarak tanımlanan vekilleri markaja alınır, cılız bir iki protesto dışında 31 Ekim 2013'te Meclis sakin geçer. Ve Kılıçdaroğlu'ndan bu kez, "Bazılarının ezberini bozduk" yorumu gelir!
Tarih, 30 Kasım 2013. Kılıçdaroğlu ABD'ye uçar. Programda, Pensilvanya olmamakla birlikte Washington'daki temsilcileri ile buluşma ayarlanır.
Tarih, 19 Aralık 2013. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin özel ikametgâhında bir araya gelir. ABD ziyaretinin konuşulduğu, 17 Aralık operasyonu ile bu randevu arasında bir ilinti olmadığı belirtilir!

***

Son üç aya sığan siyasi gelişmeler, "paralel organizasyonların", iç ve dış ekiplerin CHP adına kurmay planlama yaptığını ve parti üst yönetiminde "iktidar hevesi" yarattığını gösteriyor.
Denilebilir ki...
"Ortalığa saçılan konuşmalar okunup, düşünülmeyecek mi?"
Oysa meselenin özü bu değil, mesele bu kadar basit de değil!
Gizli soruşturma dokümanları üzerinden kamuoyunda peşin hüküm tesis edilmesi, siyasi algı çarpıtması yapılması, paralel iktidar senaryosu yazılmasıdır asıl konu!
Unutmadan...
Bu devletin geleneğinde resmi kanala giren iddiaların yargısal takdiri mutlaka neticeleniyor!
Ama "sandık dışı yöntemlerle iktidar arama hevesleri" hiç ama hiç umulduğu gibi neticelenmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA