Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Çalışkan memur

Daha verimli çalışan memura daha fazla maaşı da kapsayan 657'nin değiştirileceği konulu yazıma dair tepkiler, hayli ilginç... Devlet Memurları Kanunu'ndaki değişiklik hazırlığına, sevinen kadar kızan da oldu. Ancak gelen tepkilerden kabaca gördüğüm; her 5 memurdan 1'i sevinirken, 4'ünü "tedirgin" etmiş.
Ben bugün köşemi, sevinenlerden bir memura bırakıyorum. "Elbette ki 657'nin değişimi, bizleri çok ilgilendiriyor" kaydıyla başladığı mektubunda, komisyona iletilmesi ricasıyla taleplerini sıralamış. Bu önerileri "çalışan ve yatan memur ayırtında" önemli görüyor ve özetleyip paylaşıyorum:
1. Performans ölçütleri mutlaka konulsun. Mesleği için fedakârlık yapan ile yapmayan memur arasındaki fark ortaya çıksın.
2. Bizi artık şu kravat-ceket-takım elbise zorunluluğundan kurtarsınlar. Boyun kartı sistemi gelsin. Örneğin ben Kırşehir gibi kışları soğuk yazları sıcak bir yerde görev yapıyorum ama kışları bir kazak veya kadife pantolon giyemiyorum. Ya da yazları bir tişört giyip işe gidemiyorum.
3. Eşit işe eşit maaş mutlaka uygulansın.
4. Kanunda kadın-erkek eşitliği dikkate alınsın.
5. Liyakat sistemi, gerçek manada çalıştırılsın.
Görülen o ki çalışkan memur, yan gelip yatanından bıkmış. Daha iyi hayat standardının, daha nitelikli kamu hizmeti sunmaktan geçtiğinin farkında.
Fakat sorun, tembellik eden, bu da yetmiyormuş gibi kamu çarkını yavaşlatıp devleti vatandaşın gözünde itibarsızlaştıran memuru dönüştürmekte yatıyor.
Katsayı sistemi bunu sağlayamadı. Bakalım yeni tasarı, nasıl bir çözüm sunacak bizlere...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA