Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de sadece Ergenekon yok

Listelerin açıklanmasından sonra yine en çok tartışılan parti CHP oldu. Bir partinin tartışılıyor olması iyi ama tartışmanın seyri pek de iyiye doğru gitmiyor. CHP tabanı da kamuoyu da CHP'nin ortaya koyduğu listeyi anlamakta zorlanıyor. Soysal demokrat desen değil, sağcı desen değil. Ergenekoncu desen o da tam değil.
Ortaya ucube bir parti yapısı çıktı. İlk bakışta seçime yönelik bir liste olduğu dikkat çekiyor.
Tüm muhalif kesimlerin oyunu almaya yönelik bir CHP listesi... Amaç da sosyal demokrat olmaktan çok merkezde duran bir parti algısı yaratmak...
Bunun için listelerde sadece Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün değil başka ilginç isimler de var.
Güneydoğu listelerine bakıldığında Susurluk dönemini hatırlatan etkin isimlerin başında Batman'da birinci sırada yer alan Faris Özdemir, Mardin birinci sırada yer alan Raşit Kılıç, İstanbul'a kaydırılan Hüseyin Yaşar geliyor.
Özdemir, Tansu Çiller döneminin etkili isimlerindendi. Mardin adayı Raşit Kılıç'ın ise Ergenekon davası sanıklarından Albay Atilla Uğur'la yakın ilişkisi bölgede çok konuşuluyor. Eski Mardin Milletvekili Mahmut Duyan"korucubaşı" diye suçlayan ve liste dışı kalmasına yol açan Gürsel Tekin'in geçmişte DYP içinde yer alan ve korucu olarak bilinen bu isimlerin neden aday yapıldığı konusunda bir açıklaması olmalı.
O yapmadı ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarını neden aday yaptıklarına ilişkin bir açıklama yaptı..
Parti içi değişimi "devrim" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, bakın Haberal için ne diyor: "Hayali ihracat sanığı değil ki Haberal"
Kılıçdaroğlu, yolsuzluk, hayali ihracat yapanlara kapısını kapatma iradesini gösteriyor ama Susurluk'tan Ergenekon'a uzanan sürecin etkili isimlerini listeye koymakta tereddüt etmiyor.
Bu işte bir gariplik yok mu? CHP geleneğinden gelen Fikri Sağlar, Ercan Karakaş hatta eski yönetimi sosyal demokrat olmamakla eleştirdiği için ihraç edilen Eşref Erdem'in adı bile anılmazken "Derin Devlet"e yakın isimler listelerde yer alıyor.
Bu CHP'nin sola değil, merkeze gittiğini ve sistemin değişmesini istemeyen bütün unsurların buluştuğunu gösteriyor. Kısaca vesayetçi sistem "Yeni CHP" ile ömrünü uzatmak istiyor.
CHP'deki değişimi başından beri olumlu buldum. Sorunlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan bir CHP; Türkiye'nin normalleşmesine katkı sunar. Ancak darbeler ve darbe girişimcileriyle arasına mesafe koyamayan bir CHP'nin oyu artsa bile ömrünü uzatamayacak. Sivil ve demokrat bir yapıya kadar iç gerginlik hep sürecek.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA