Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

35 ülkeden 200 gazeteci Erzurum'da!

Sanıyorum 2008'di, gazeteci-yazar arkadaşım Yazgülü Aldoğan, gazetecilerin kurduğu uluslararası bir kayak kulübünden söz etti. Dünyada 40'ı aşkın ülke, 60 yıl önce kurulan bu kulübün üyesi... Her yıl da bir anlamda "Gazeteciler Olimpiyatı" diyebileceğimiz önemli bir etkinlik seçilen bir ülkede yapılıyor.Ama ne yazık ki Türkiye bu ülkeler arasında yok.
Bunu ilk fark eden yine bir gazeteci arkadaşımız Zeynep Alemdar... Onun ısrarıyla ilk kez Yazgülü Aldoğan İtalya'ya gitti ve dönüşünde şöyle diyordu: "Birkaç arkadaş bir araya gelip bir dernek kuralım." Sonra Aldoğan'ın inanılmaz çabasıyla bir dernek kurduk ve merkezi İsviçre'de bulunan SCIJ (Ski Club of International Journalists) üyesi olduk.
Şimdi dünyanın 35 ülkesinden 200 gazeteci 25 Şubat'ta İstanbul'da olacak; ardından kayak etkinliğinin yapılacağı Erzurum Palandöken'e gideceğiz.
Türkiye'nin tanıtımında önemli olacak bu işe gazetecilerin katkısı büyük ama şu isimleri de unutmadık: Eski Spor Bakanı Faruk Özak, Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay veBaşbakanlık Tanıtım Fonu. Tabii sponsorları da unutmamak gerekiyor.
THY, TAV, Erzurum Valiliği, Erzurum Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Palandöken ve Yakutiye Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Coca-Cola ve Altur...
Gazeteciler Olimpiyatı ilk kez Erzurum'da yapılacak ama ilginçtir bu olimpiyata katılan gazeteciler de ilk kez Türkiye'ye geliyor. Sonucu göreceğiz ama şunu şimdiden söylemek mümkün, bu katılan gazetecilerin çoğu gittikleri ülke hakkında en az bir kez, bazen de iki üç kez yazı yazıyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA