Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin TOKİ muhalefeti

Adı yeni de olsa CHP'nin muhalefet anlayışı geçen yüzyıldan kaldığı için ne etkili olabiliyor, ne de toplumda bir karşılık buluyor.
Muhalefet ettiği konularda da isabet yok.
Ergenekon davası üzerinden adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütülmeyeceği gibi yolsuzluk meselelerine de "açık yakaladım" mantığıyla yaklaşılırsa sonuç alınamaz. Tıpkı, seçim öncesi büyük bir kampanyayla gündeme getirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları gibi geri teper.
CHP'liler şimdi de 10 yıllık AK Parti iktidarının belki de en başarılı olduğu TOKİ üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelik iddiaları ortaya atıyor.
Hatta gensoru hazırlamaya bile kalktılar ama o gensoruyu da bir müteahhidin açıklamasıyla geri çekmek zorunda kaldılar.
Bakan Bayraktar, TOKİ Başkanlığı'na gelmesiyle geçmişte zarar eden bir devlet kurumunu, 35 ayrı sektörü harekete geçirerek piyasayı da canlandıran ve en temel ihtiyaç olan konut üretimini "ucuza" mal ederek toplumun en alt kesimlerine hizmet üreten bir hale getirdi.
Kimsenin küçümseyemeyeceği, 20 milyar dolarlık bir bütçe yaratarak 500 bini aşkın konut üretti ve adeta sessiz bir devrime imza attı. Çoğu da orta halli ve yoksul kesimlere hitap ediyor.
Bu başarının sırrı da hasılat paylaşımıyla zenginden alıp fakire vermede ve müteahhitlere ucuz iş yaptırmakta saklı.
Özellikle "ucuz iş yaptırmak" ciddi bir sorun.
Belki çok klasiktir, işadamları hep ağlar ama benim tanıdığım TOKİ müteahhitlerinin çoğu gerçekten ağlayacak durumda.
Bunlardan biri de üstelik CHP'li. CHP'li bir müteahhit arkadaşım sürekli TOKİ'den şikâyet ediyordu. Nedeni de sadece kendisinin değil birçok arkadaşının zarar etmesiydi.
Onun iddiasına göre zarar eden müteahhit oranı da hayli yüksek.
Bu yüzden hep merak ettim; acaba şu 10 yılda marka yaratıp teknoloji geliştiren kaç inşaat firması oluştu?
Saysanız bir elin parmaklarını geçmez. TOKİ tipik devletçi mantıkla ama düzgün işleyen bir sistemle bu başarıyı yakaladı. Tam da bu yüzden Bakan Bayraktar Meclis kürsüsünden iddialı konuşuyor:
"Arkadaşlar, benim hakkımda bir dava açılmışsa -yaptığım 35 bin ihaleden mutlaka dava açılabilirdi- ben, burada, yüce Meclis'in huzurunda söz veriyorum, bu dakika istifa edeceğim."
Anlayacağınız CHP yine ters tepecek bir hamle peşinde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA