Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de sular durulmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18. Olağanüstü kurultayındaki "pirus zaferi" yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.
Partililer bir yandan geleceklerini garantiye almak için Parti Meclisi seçimleri için kıran kırana bir yarışı sürdürürken, bir yandan da "Yeni lider" arayışı başladı.
Çünkü bu kongre, Kılıçdaroğlu'ndan umudun kesildiği bir kongre oldu. Rakibi Muharrem İnce ise kürsüde iyi bir performans göstermesine rağmen henüz "lider"lik umudu veremedi. Ama bu onun potansiyel liderler arasına girmediği anlamına da gelmez.
Tabii bu tablo olası lider adaylarını da heveslendirdi. Örneğin Deniz Baykal'ın geri dönebileceğini söyleyenlerin sayısı giderek arttı. Zor görünse de böyle bir ihtimal var. Parti içinde fazla adı seslendirilmese de Metin Feyzioğlu adı de geçen isimlerden.
Yeni bir isim çıkar mı? Onu da Parti Meclisi'nde çıkacak tablo gösterecek. Parti Meclisi seçiminde durum gerçekten karışık ve sürprizlere gebe. Herkesi şaşırtan bir tablo çıkabilir. Çarşaf listede 600'ü aşkın aday var. Anahtar listelere göre bu adaylardan seçim yapılacak. Çok fazla çizik olacağı için kimse geleceğinden emin değil.
Aralarında Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu gibi CHP yönetiminin ağır toplarının bulunduğu çok sayıda ismin çizilme ihtimali yüksek.
Parti Meclisi'ne Kılıçdaroğlu'nun önerdiği yeni isimlerin durumu da merak ediliyor. Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Zekeriya Temizel ve Tuncay Özkan gibi yeni isimlerin listeye girip girmeyeceği de CHP'nin geleceğini etkileyecek.
Özellikle Kılıçdaroğlu'nun Bekaroğlu için "Onun çizilmesi bana yapılmış bir hakaret olur" demesine karşın çizileceği açık açık konuşuluyor. Tuncay Özkan'ın durumu da ilginç. Kurultay salonunda nereye gitse parti tabanından özellikle de kadınlardan ilgi gören Özkan'a, özellikle sol, sosyal demokrat delegelerin oy vermeyeceği söyleniyor.
Bu seçimle Kılıçdaroğlu istediği sonucu alsa da, Muharrem İnce'nin 415 oy almasıyla gemisinin yara aldığı çok açık. 2015 seçimlerine kadar götürse de daha ilerisi görünmüyor.
CHP'nin parti meclisi yarışı renkli etkinliklere de sahne oldu. Salonun önünde ve içinde adaylar kıran kırana bir yarış sürdürdü.
Kimi gençlerden, kadınlardan 20'li 30'lu grup oluşturup slogan attırdı, kimi devasa afişlerle dikkat çekmeye çalıştı, kimi el ilanı dağıttı, kimi de ilk kez gördüğüm mobil bilbortları kullandı.
Koca otobüsü kendi afişiyle donatan bile vardı. O manzarayı görünce "CHP'liler sokakta neden böyle çalışmıyor?" demeden edemedim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA