Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Dudaktan kasaya

Dünyada türlü kıyamet kopar, oy arsızı Fransız politikacıları Türkiye'yi yargılama bahanesiyle insanların dudaklarını kilitlemeye kalkarken, bugün bu sütunda karı-koca dedikodusu konu edilecek. Çünkü dünyanın kaderi on ay sonra yenisi seçilecek ABD başkanının iki dudağı arasına sıkışabilir hâlâ. Ve o seçimin sonucu da seçmenlerin bir karı-koca kavgasında kime inanacaklarına bağlı olabilecek.
Cumhuriyetçi aday adaylarının televizyondaki tartışma programında bizim ülkemizi İslamcı terör yardakçılarının yönettiğini söyledikten sonra havlu atan Perry kendi yandaşlarının eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gringich'i desteklemesini istedi. O zat koyu Hristiyan kesimin gözdelerinden ama bir ayıbı var: Üç kere evlenmiş. (Sonuncusunun kendisine oy kazandıracağını söylüyor.)
Güney Carolina'daki kritik oylamaya bir gün kala 2 numaralı zevce ABC TV kanalında bomba patlattı:
"On sekiz yıllık izdivacımızdan sonra, Newt ilişkimizin başkalarıyla sevişmemize açık olmasını istedi. Reddettim tabii. Birkaç gün sonra da bir konferansta ailenin kutsallığından dem vurdu. Öğrendim ki kongrede işe aldırdığı şimdiki karısıyla altı yıldır aşk yaşıyormuş. Washington'daki dairemizin yatak odasında sevişirlermiş. Oradan bana telefon eder, her konuşmayı 'Seni seviyorum' diye bitirirdi. Düşünün, kadın da orada. Dinliyor!"

***

Ortalık karıştı tabii. Medyada fırtına esti. Sokaktan geçenlere görüşleri sorulurken orta yaşlı bir kadın "O yalanları söyleyen Gringich'in dudaklarına bakamıyorum," dedi. "Midem bulanıyor!"
Patırtının kopmasından hemen sonra, oylamanın başlamasına saatler kala yapılan tartışma programında Gringich "Yalan! İftira! Alçaklık!" kükremeleriyle köpürdü, ABC televizyonunu lanetledi, o sırada konuyu gündeme getiren CNN moderatörünü "Böyle bir şeyi nasıl sorarsın?" diye haşladı.
(Daha önceki programda Perry'yi saçmalatan sorunun sorulmasını ise hiç yadırgamamıştı.)
Burada bir de bilgi dipnotu sıkıştırayım araya: Gringich Temsilciler Meclisi Başkanı iken o zamanki Cumhurbaşkanı Bill Clinton'u "yaptığı çapkınlık konusunda yalan söylediği" suçlamasıyla görevden aldırmak için büyük çaba harcamıştı.
Sabık zevceye acımada acele etmeyin. O da ak kaşık değil. FBI tarafından 1990'lı yılların sonlarında Paris'te açılan bir soruşturma pistonla kapatılmış. Konu: hanımın bir silah kaçakçısıyla 10 milyon dolarlık pazarlığa girişmesi. Karşılığında koca nüfuzu vaat etmiş.
Kongreye seçilmek niçin çok değerli, anlıyorsunuz.
***

Skandalı aşıp oylamayı kazanan Gringich büyük zengin Romney'i Florida'da yenip adaylığı garantilemek için yandaşlarından para desteği istiyor. Alacak. Çünkü finans muslukları kazanacak kişiye açılıyor.
Fransızlar "Her şeyin gerisinde kadın parmağı ara" derler. Para hırsı aramak daha gerçekçi değil mi sizce?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA