Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Şeytanın adresi

Hiçbir perdelemeye fırsat bırakmayacak kadar belirgin durumlara "kör kör parmağım gözüne" deriz. Bugünkü temel gerçeğin parmakları gözümüze değil, gırtlağımıza uzandı. Hâlâ TV söyleşilerinde kamuflaj denemeleriyle görüntüyü bulandırmaya çalışanlar var:
"Ne dış mihrakı? Yolsuzlukları örtbas etmek isteyenlerin uydurması!"
İddialar araştırılmasın diyen tek kişi yok. Araştırmayı uzaktan kumandalı robotlar değil de tarafsızlığını herkesin kabul edeceği görevliler yapsın, o kadar.
Peki, dış kumanda merkezleri konusunda alarm zili çalanlar kim? İktidar yandaşları mı?
Bırakalım "Altımızı oymuşlar" diyen Dışişleri Bakanı Çağlayangil gibi rahmetlileri, bırakalım Evren darbesini tezgâhlayan yabancıların kayda geçmiş "Bizimkiler başardı" müjdelerini, kimsenin Erdoğan yanlısı diyemeyeceği bir diplomasi ve politika ustasının son günlerdeki yargısına bakalım.

***

Milliyet' in Batı Amerika bürosunun yöneticisi sıfatıyla Los Angeles'te yaşarken oradaki başkonsolosumuz ve okuldan ağabeyim Mehmet Baydar'ın ailesiyle içli dışlı olmuştuk. O ve yardımcısı bir yaşlı Ermeni "intikamcı" tarafından öldürüldüler. Dışişlerimiz aileye şehit yardımı diye büyük destek vadetti.
Aylar sonra Ankara'da bulunduğum sırada o sözün tutulmamış olduğunu gördüm. Aile sıkıntıdaydı. Bir başka okul ağabeyim Bülent Ecevit başbakandı. Ona gittim, anlattım. Sorumlu kişi saydığı Dışişleri yetkilisi Şükrü Elekdağ'ı odasına çağırdı.
Şükrü Bey başbakan yanında hiç kaçamak konuşmadı. Ne alttan aldı, ne kılıf uydurarak üste çıkmaya kalktı. Uyarıma teşekkür etti. "Hemen bakacağım, durum söylediğiniz gibiyse ayıbımızı gidereceğim" dedi.
Ve sözünü tuttu. İşte o nedenle saygı duyup güvendiğim, sonradan daha da duyarlı görevlerde bulunan, iki dönem CHP milletvekili olan, bu gazete dahil birçok yayın organında açıklanmış görüşleri gelişmelerle hep doğrulanan Şükrü Elekdağ'ın son olaylara birkaç gün önce koyduğu teşhis şu:
"Çok kuvvetli bir beyin" tarafından düzenlenmiş bir senaryodur.
Kuvvetli ama Türkiye'nin önünü kesmeye kararlı bir beyin...

***

O şeytani organı kafatasında taşıyan kişinin sayın Fethullah Gülen olabileceğine ben inanmıyorum. Hocaefendi belki kullandığını düşündüğü bir güç tarafından kullanılır duruma düşme tehlikesindedir.
Öyleyse nerede söz konusu beyin ya da beyinler koalisyonu derseniz... Besbelli değil mi?
Mihrak ararken
Pennsylvania'ya değil, dünyanın finans ve istihbarat odaklarını barındıran kentlere bakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA