Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Posta kutusu

Üşenmedim, saydım: Bu satırları yazmaya başladığım ana kadar 14.685 adede ulaşmıştı.
Başbakan Erdoğan'ı konuk ettiğimiz atv'deki "Gündem Özel" programıyla ilgili olarak iki günde bana gönderilen e-mail'lerin geçici toplamı bu.
Geçici diyorum; çünkü yağmaya devam ediyor.
Yine üşenmedim, sınıflandırdım: 4.792 tanesi program anonsunun dönmeye başlaması ile canlı yayın arasındaki yaklaşık 12 saatlik sürede gönderildi. 5.160 tanesi yayın sırasında posta kutumu doldurdu, artanı, yani 4.733 tanesi de yayın sonrası iletildi.
Bir kez daha üşenmedim; döküm çıkardım: Elektronik posta kutumu bombardımana tutanların başında uzman jandarmalar grubu geliyor. Onu KPSS mağdurları izliyor. Üçüncü sırada sözleşmeli öğretmenler var.
Ama hepsi o kadarla sınırlı değil: Fahri Kuran kursu öğreticilerinin sözleşmeli memur statüsüne geçme talebinden, Japon yeni ile borçlanarak konut alanların "Ne olacak bizim halimiz" sızlanmalarına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Yeni branş" öğretmenlerinin atama sorunlarından Maliye Bakanlığı'nda Gelir İdaresi'nin güçlendirilmesi ve vergi denetiminin tek çatı altında toplanması projesine hız verilmesi çağrısı yapan denetçilere, elbette bedelli askerlik umudunu yitirmemiş kesimden önlisans mezunlarının kadro beklentilerine, bazı özel finans kuruluşlarının mağdurlarından 4B'lilerin maaş eşitliği isteğine kadar çok geniş bir yelpazeden geldi tüm bu e-mail'ler.
Hepsini ancak birkaç günde okuyabileceğim mail'lerin irice bir bölümünü masama yığdım. Ve şu sonuçları çıkardım:
SABAH olarak ne denli güçlü, etkin, güvenilir bir imaja sahip bulunduğumuzu görüp müthiş mutluluk duydum.
Atv'nin tıpkı SABAH gibi ne denli güçlü ve güven veren bir kurum olduğunu ve ne denli izlendiğini bir kez daha gözlemekten gerçekten çok keyif aldım.
Başbakan Erdoğan'a duyulan "Verdiği sözü mutlaka yerine getirir" inancının ne denli önemli bir siyasal erdem olduğunu kavradım.
Sivil toplumun talep ve beklentilerinin ne denli takipçisi olduğunu ve bunları ne denli uygarca ifade ettiğini görmekten huzur duydum.
Ve nihayet elektronik medyanın, internetin, SMS'in ne denli güçlü bir sosyal platforma dönüştüğünü bir kez daha bu kişisel deneyimimle doğrulatınca, demokrasimiz adına çok ama çok sevindim. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yerden göğe haklı: "İnternet artık en temel insan hakları arasında yer alıyor."
Siyasilerin, medya mensuplarının, sivil toplum önderlerinin elektronik posta kutuları açık ve demokratik toplumun en önemli güvencelerinden biri konumuna geldi. Ne güzel...

***
Not: Yazıya son noktayı koyduktan sonra elektronik posta kutuma bir kez daha göz attım. Gelen e-mail sayısı 16.906'yı bulmuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA