Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Ege'de Eylül

SABAH'TAN MEKTUP

Başlığı "Eylül'de Ege" diye atsaydım; konuyu bambaşka bir yöne götürmüş olurdum. Havaların ne serin ne de sıcak olduğu, tatilcilerin çekilip meydanı yerlilere bıraktıkları sahil kasabalarının doyulmaz dinginliğini anlatmam gerekirdi.
Ama "Ege'de Eylül" bir coşkuyu, bir kurtuluş destanının son sayfalarının yazıldığı dönemi ifade ediyor.
Çünkü 1922 Eylül'ü, özellikle de ilk yarısı, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk Ordusu'nun Anadolu'nun işgal altındaki son bölgesini de kurtardığı aydır.
Ege'de kurtuluş günleri şanlı ordumuzun 1 Eylül'de Uşak'ı kurtarmasıyla başlar.
Gerisi tespih taneleri gibi peş peşe dizilir:
3 Eylül: Dursunbey, Ödemiş.
4 Eylül: Bayındır, Buldan.
5 Eylül: Tire, Alaşehir, Gördes, Nazilli, Salihli.
6 Eylül: Akhisar, Balıkesir, Gönen, İnegöl, Söke.
7 Eylül: Aydın, Kasaba (Turgutlu), Kuşadası, Tepeköy.
8 Eylül: Burhaniye, Manisa, Selçuk.
9 Eylül: İzmir, Edremit, Menemen.
Sonrası Foça, Kırkağaç, Urla, Soma, Bergama, Dikili, Ayvalık, Çeşme diye devam eder ve sonra Marmara'ya atlar.

***

Eylülün Ege'nin kurtuluş günleri olmasının yanı sıra bizim için, Turkuvaz Medya Grubu için ek bir anlamı ve önemi daha var: Ege'den doğan bu çınarın en büyük dallarından biri, görsel medyadaki güçlü temsilcimiz atv de bir 9 Eylül'de fışkırdı. 19 yıl önce. 9 Eylül 1993'te.
Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Serhat Albayrak'ın yıldönümü ya da yaş günü dolayısıyla yayınladığı mesajda altını çizerek vurguladığı gibi, "atv, saygın yayıncılık anlayışıyla, teknolojisiyle ve kadrosuyla Türkiye'nin marka değeri en yüksek kanallarından biri oldu" ve "atv'nin kaliteden ödün vermeden zirvede kalmasının gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz."
***

9 Eylül sadece atv'nin değil, SABAH'ın Ege'nin sesi olan "EGELİ SABAH"ın da yaş günü. Geçen yıl 9 Eylül'de Ege'ye ve Egeli'ye "Merhaba" diyen ekimiz, bir yılda bölgede "Tiryakilik" yaratmayı başardı.
"EGELİ SABAH" ekibimizi kutluyor ve onlardan daha büyük başarılar beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA