Şanlıurfa'da genç girişimci Serdal Dursun, KOSGEB'den aldığı destekle yürüttüğü proje sayesinde sığır kemiğinden jelatin elde etti. Dursun, "Türkiye'ye gelen jelatinin büyük kısmı domuz atıklarından üretilen jelatindir. Biz 'helal sığır jelatini' olarak piyasaya çıktığımızda bu ürün hiçbir şekilde pazar sıkıntısı çekmeyecektir" diye konuştu. Rize Üniversitesi Biyoloji mezunu Serdal Dursun (28), Şanlıurfa'da bir okulda ücretli öğretmenlik yaparken, sığır kemiğinden jelatin ürütmek amacıyla KOSGEB'in Ar-Ge desteğine başvuru yaptı.
75 FARKLI DENEY YAPTI
Dursun, projesinin onaylanmasının ardından KOSGEB'ten aldığı destekle, Teknokent'ten araştırma için yer kiralayarak çalışmaya başladı. Yürüttüğü çalışmalarda 75 deney yapan Dursun, sığır kemiğinden pek çok hazır yiyecekte kullanılan katkı maddesi jelatini üretmeyi başardı. Hummalı bir çalışma dönemi sonunda başarıya ulaştığını belirten Dursun "Yürüttüğümüz Ar-Ge çalışması kapsamında bir yıl boyunca yaptığımız 75 deney sonucunda en uygun sonucu elde ettik ve sığır kemiğinden jelatin üretmeyi başardık" dedi.