AŞKIN İZLERİ (TO THE WONDER)
Yönetmen: Terrence Malick
Oyuncular: Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem
Senaryo: Terrence Malick
Süre: 112 dk.
Yapım: ABD (2012)
İthalatçı: Calinos Films
Dağıtımcı: Tiglon Film
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN!
GALERİ İÇİN TIKLAYIN!
Fransa’da tanışıp aşık olan Marina (Olga Kurylenko) ile Neil (Ben Affleck) yeni bir hayata başlamak üzere Oklahoma’ya yerleşir. Zaman geçtikçe Paris’teki büyük aşkları uzak bir anı gibi görünmeye başlar. Neil, çocukluk aşkı Jane (Rachel McAdams) ile yeniden ilişkiye girerken Marina da Rahip Quintana (Javier Bardem) ile görüşerek, hayata dair sorularına yanıt arar.
EVE DÖNÜŞ: SARIKAMIŞ 1915
Yönetmen: Alphan Eşeli
Oyuncular: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Şevket Süha Tezel, Muharrem Bayrak
Senaryo: Alphan Eşeli, Serdar Tantekin
Yapımcı: Oğuz Peri
Yapım: 2012-Türkiye
Tür: Dram/Savaş/Tarih
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN!
GALERİ İÇİN TIKLAYIN!
I. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile artık hiç kimseye ait olmayan Doğu Anadolu Bölgesi’nde, belirsizliğin ve karmaşanın hakim olduğu ıssız topraklarda hayatta kalma ve eve dönüş hikayesini anlatan film savaşın insanlar üzerinde bıraktığı etkiyi, gerilimi ve hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
GELMEYEN BAHAR
Yönetmen: Emrah Erdoğan
Oyuncular: Orhan Alkaya, Ayten Uncuoğlu, Hasan Küçükçetin
Senaryo: Emrah Erdoğan, Tarkan Ateşmen
Yapım: Yağmur Yapım - Türkiye (2013)
Dağıtımcı: Medyavizyon
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN!
GALERİ İÇİN TIKLAYIN!
Töre baskısı altında ezilen ve şiddet gören genç bir kızın hayata tutunma çabası...
KADINLAR (ELLES)
Yönetmen: Malgorzata Szumowska
Oyuncular: Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig, Louis-Do de Lencquesaing
Yazar: Malgorzata Szumowska, Tine Byrckel
Yapımcı: Marianne Slot
Ortak Yapımcı: Daniel Blum, Bettina Brokemper, Agnieszka Kurzydlo
Görüntü Yönetmeni: Michal Englert
Kurgu: Jacek Drosio, Françoise Tourmen
Süre: 99 dk.
İthalat/Dağıtım: Kurmaca Film – M3 Film
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
GALERİ İÇİN TIKLAYIN!
Fahişelik yapan üniversite öğrencileri hakkında ELLE dergisi için bir makale yazmakta olan araştırmacı gazeteci Anne, Parisli, iki çocuk sahibi bir kadındır. Fahişelik yapan başına buyruk genç Alicja ve Charlotte ile yazısı için yürüttüğü huzursuz edici, derin görüşmeler Anne’ın para, aile ve cinsellik hakkındaki en temel inançlarını sorgulamasına yol açar.
MUHTEŞEM VE KUDRETLİ OZ (OZ THE GREAT AND POWERFUL)
Yönetmen: Sam Raimi
Oyuncular: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz
Senaryo: Mitchell Kapner, David Lindsay-Abaire (L. Frank Baum’un The Wonderful Wizard of Oz adlı romanından)
Süre: 127 dk.
Yapım: ABD (2013)
Dağıtımcı: UIP
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN!
Oscar Diggs (James Franco) küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır. Ayrıca pek de ahlaklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Tabii üç cadıyla tanışana dek... Bu üç cadı; Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda, (Michelle Williams) Oscar’ın; herkesin beklediği o müthiş sihirbaz olduğuna bir türlü ikna olmaz. İstemeden Oz Diyarı’nın ve sakinlerinin büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalan Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek zorundadır. İllüzyon ve becerikliliğiyle hatta biraz da büyüyle sihrini konuşturan Oscar, kendini büyük ve güçlü Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi de bir adam hâline getirir.
UZUN BOYLU ESMER ADAM (YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER)
Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Naomi Watts
Senaryo: Woody Allen
Süre: 98 dk.
Yapım: ABD, İspanya (2010)
Dağıtımcı: Özen Film
Gösterim Tarihi: 8 Mart 2013
FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN!
GALERİ İÇİN TIKLAYIN!
Alfie (Anthony Hopkins) eşi Helena’yı (Gemma Jones) telekız Charmine (Lucy Punch) için terk etmiştir. İlaçlar ve terapiler bir fayda sağlamayınca Helena çareyi falcıda bulur. Falcı ona yakışıklı bir yabancıyla tanışacağını ve aşkı bulacağını söyler. Alfie ile Helena’nın tek çocuğu olan Sally (Naomi Watts), roman yazarı Roy (Josh Brolin) ile evlidir ama gönlünü, patronu Greg Clemente’a (Antonio Banderas) kaptırmıştır.