Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dönem dizisinin tek adresi

Dönem dizisi çekmek zordur.
Hem kadro, hem titizlik, hem araştırma, hem de bolca para ister. Dönem dizisi çekmeye yetecek bu özellikler ise şu aralar sadece TRT'de var. Kurum da bu gücünü iyi kullanmaya başladı.
Tarihin çeşitli dönemlerinden kesitler sunan nitelikli diziler, TRT'yi ayrıcalıklı bir konuma getirdi.
TRT'nin bu kulvardaki son ürünü ise 'Son Destan' oldu. Birinci Dünya Savaşı sırasında yalnız bırakılan Üsküplü Türk ailelerden birinin göçüyle başlayan dramatik gelişmelerin konu edildiği dizi, adeta bir yıldızlar geçidi gibi. Bülent İnal, Sedef Avcı ve Selçuk Yöntem gibi birbirinden değerli oyunculardan oluşan kadro, giderek daha fazla seyirciyi ekran başına çekeceğe benziyor. TRT'nin bir dönemin BBC'si gibi tarihi dramalarda kerteriz noktası haline gelmesinden ise son derece mutluyum.
Ancak Bülent İnal adına bir not düşmek zorundayım.
Bazı oyuncuların müşterisi set kapısında bekliyor sanki. İnal'ın başrolünde oynadığı 'Babam ve Ailesi' dizisinin daha dumanı tüterken, onu yeni bir dizide görmek şaşırtıcıydı.
TRT ile ne zaman anlaştı, senaryoyu ne zaman okudu, yeni karakterine ne zaman hazırlandı?
Hızlı tren olsak, ardından yetişemeyiz vallahi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA