Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Referandumdan yüzde 85 çıktı

Önce sosyal medyada rastladım, sonra haber bültenlerine de düştü. Son zamanlarda izlediğim en güzel, en iç ferahlatan haberdi. Bir grup genç, sosyal deney yapmış. Hiç tanımadıkları insanların yanına yaklaşıp tabaklarındaki yemeklerden, bardaklarındaki içeceklerinden 'Çok canım çekti' diye tatmak istemiş. Vatandaşın yüzde 85'i, hiç tanımadığı kişilerle yiyeceğini, içeceğini paylaşmış.
Bir adamcağız vardı. Elinde kağıttan çay bardağı. Bir genç yanına gelip, "Çayınızdan bir yudum alabilir miyim? Çok canım çekti" dedi. Adam "Hayır" dedi, "Bu bardağa benim ağzım değdi. Gel ben sana yenisini ısmarlayayım." Genç, direndi, adam ısrar etti. Baktı olmayacak, gencin eline 1 lira tutuşturup "Bak şu karşıdaki büfede satıyorlar, git oradan al bir tane" dedi. Bir yandan da hiç tanımadığı o gencin sırtını sıvazlayıp onun kendisini kötü hissetmesini engellemeye çalışıyordu.
Bu aralar herkes yüzde hesabında, 'Referandum sandığından evet mi, hayır mı çıkacak?' diye...
Bence gençlerin yaptığı bu referandumla, 'biz' kazandık? Yüzde 85'i hâlâ vicdanlı, yardımsever ve merhametli olan bir millet, nasılsa 'doğrusunu' bulur; hiç merak etmeyin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA