Bilkent Üniversitesinin turizm grubu Bilintur A.Ş. kapsamında oluşturulan Bilkent Kültür Girişimi (BKG) tarafından düzenlenen Üniversitelilere Yönelik Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerine dağıtıldı. Eski Galata Köprüsü'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bilintur üst yöneticisi (CEO) Orhan Hallik, yarışmaya olan ilgiden memnun olduklarını ve yarışmayı her yıl düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. BKG olarak müzelerin dünya çapındaki bilinirliğine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını anlatan Hallik, Toplumsal sorumluluk bilincimiz ile kültürel mirasımızın korunması, tanıtılması ve yaşatılmasına kaynak yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversite öğrencilerimiz arasında düzenlediğimiz yarışmamız da bu alandaki projelerimizden biri. Katılım ve ilgi gösteren tüm öğrencilerimize emekleri için çok teşekkür ediyorumdedi.
Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada, grafik ve ürün tasarım alanlarında toplam 7 eser ödüle layık
görüldü. Grafik tasarım alanında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Emre Eslek birincilik, aynı üniversiteden Döndü Yalçın ve Armağan Seçil Melikoğlu ikincilik, İhsan Emre Turhan üçüncülük, ''Ürün tasarım'' alanında da Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Eren Gül birincilik, aynı üniversiteden Gizem Tekeli incilik, Eda Darıcı da üçüncülük ödülü aldı. Ayrıca, jüri özel ödülünü de Süleyman Demirel Üniversitesinden Meral Börekçi almaya hak kazandı.
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, sanat tarihi alanında önemli akademik çalışmalara imza atan Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile Prof. Dr. Gül İrepoğlu'nun yanı sıra Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Mehmet Kalpaklı'dan aldı.