Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.
Şiddetli patlamada emniyet binası ve lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, 6 kişi hayatını kaybetti. 39 kişi ise yaralandı.
Çınar İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş PKK'lılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi.
Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Bazıları enkaz altında kalan 39 kişinin yaralandığı saldırılardan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
VALİLİK: 6 ÖLÜ, 39 YARALI VAR
Diyarbakır Valiliği, Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda lojmanda kalan 3 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 6'sı polis, 8'i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.
ÇATIŞMA YAKLAŞIK 40 DAKİKA SÜRDÜ
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristler saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile yan tarafında bulunan emniyet lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.
Binanın lojman girişinin de bulunduğu arka kısmında bomba yüklü aracı infilak ettiren PKK'lılar ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
İlçede bulunan güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü.
İtfaiye ekipleri emniyet binası ve lojmandaki yangını söndürürken, yaralılar ambulanslarla Diyarbakır'daki Asker Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
LOJMANLARDA YANGIN ÇIKTI
Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA DA ATEŞ AÇILDI
Bu sırada PKK'lılar ilçe çıkışında bulunan Çınar Jandarma Komutanlığı'na da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.