TÜRK mutfağını dünya mutfağıyla aynı çatı altında buluşturan 9. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali İstanbul'da Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Festival bugün ve yarın halka açık olacak. Aralarında Amerika, Rusya, Almanya, İtalya ve Güney Kore'nin bulunduğu 18 ülkeden 300 şefin katıldığı festival kapsamında Türkiye'den de bin 200 şef, mutfağa giriyor. Bu yıl ilk kez Dünya Şefler Birliği (WACS) jüri seminerinin yapıldığı festival, 20 mutfakta altın madalya rekabetine sahne oluyor. Modern kuzine, kuzu, balık, pilav ve risotto, makarna, Asya, Akdeniz, Uzakdoğu mutfağı, sebze oymacılığı, baharatlı yemek gibi 16 farklı kategoride ter dökecek aşçılar, jürinin gözüne girebilmek için hünerlerini sergiliyor. Bu yılın en çok ilgi gösterilen "Yılın Altın Türk Şefi" yarışmasında 100 dakikada iki kişi için 35 euroya 3 çeşit yemek pişiren aşçılar, "Yılın Altın Türk Pastacısı" yarışmasında 90 dakikada soğuk ve sıcak iki tür tatlı hazırlıyor. Engellilere özel olan "Engelliler Aşçı Yarışması" ise engellilerin sunum becerilerini ortaya çıkarıyor.
30 ŞEFE JURİ YOLU
Festivale ev sahipliği yapan TAF Başkanı Yalçın Manav, "Bu yıl ilk kez düzenlenen jüri semineri sonrası yapılacak sınav sonucunda 30 şefimiz uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olmaya hak kazanacak" dedi.