X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazanda iftar menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazanda iftar menüsü

  • Giriş Tarihi: 19.6.2015 13:00
Ramazanda iftar menüsü
Ramazanda iftar menüsü

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ev hanımlarının en çok telaş ettiği konular arasında bugün ne pişirsem soruları oldu. İftar yemekleri en hafif ve pratik yemeklerin yenmesi insan sağlığı için önem arz ediyor. İşte ramazan 2. günü yapabileceğiniz örnek iftar menüsü.

Yoğurtlu Dövme Çorbası
Mütevazı Tavuk But
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Biber Mezesi
Gavurdağı Salatası
Keşkül Tarifi

TARİFLERİ
Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası

1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1, 5 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
Yeterince etsuyu veya su
Tuz
Kuru nane
Kırmızıbiber

Terbiyesi için;

1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;
Ramazan da vazgeçemeyeceğiniz bir çorba. Çorbamızı yapacağınız zaman aşurelik buğdayı ve nohutu bir kaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohutu koyup 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim. (ben bu aşamada önceden yaptığım buzlukta sakladığım kemik suyundan ilave ettim ) Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin. bBu işlemi terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştıra dökün. Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp çorbamıza dökelim. 1 taşım kaynatıp tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun

Fırında Tavuk But

4-5 adet tavuk but
2 adet kuru soğan
7-8 adet sarımsak
6-7 adet Patates
2-3 adet yeşil sivri biber
2 adet rende domates
Yarım limon ( tavukları ovmak için)
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üst sosu

2 tatlı kaşığı Kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Keşkül
1lt süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı toz badem

Malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin, üzerini süsleyin ve ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.