Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Uzun da iyidir

Şimdi isimleri sadece tek kelimeden oluşan kitaplar var: 'Kıskançlık', 'Aldatma', 'Ayartma' gibi... Eski yüzyıllarda böyle değilmiş. Kitaplara uzun uzun isimler verilirmiş.
Geçenlerde bir kitap çıktı: 'Sultanların Kentine Yolculuk: 1578-1581'.
Alman din adamı Saloman Schweigger'in ilk kez 1608'de yayınlanan bu ilginç kitabının orijinal ismi neymiş biliyor musunuz? Sıkı durun başlıyor: "Almanya'dan Konstantinopolis'e ve Kudüs'e Yapılan Bir Yolculuk Hakkında: Yüz Adet Güzel ve Yeni Çizimle Donatılmış Üç Kitaptan İbaret Yeni Bir Yolculuk Öyküsü."
Gülmeyin!
Evet günümüzde 'anlatım' kısaltılıyor. Milletin derdi bir şeyi üç beş kelime ile ifade edebilmek. Ne var ki bazen uzun, bol, geniş daha iyi, daha dikkat çekicidir. Mesela ünlü reklamcı David Ogilvy, gelmiş geçmiş en vurucu reklam sloganı olarak şunu gösterir: 'Yeni Rolls Royce'unuzla saatte 90 km. hızla giderken duyacağınız tek ses elektronik saatin tiktaklarıdır."
Hoş bu sloganı gördüğü anda baş mühendisin çok bozulduğu söylenir ya; o da ayrı konu: "Şu kahrolası saate el atmanın zamanı geldi."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA