Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Paralı askerler

ABD yönetiminin IŞİD'e karşı mücadelede en büyük sorunu, savaşacak kuvvet bulmakta... Başkan Obama, seçim kampanyası sırasında, askerini bölgeden çekeceğini söylediği için, IŞİD'i havadan bombalamakla yetiniyor.
Öte yandan, Türkiye de dahil hiçbir ülke, IŞİD militanlarıyla arazide karşılaşmak istemiyor.
IŞİD, Barzani'ye ve Kobani'ye saldırmasaydı, Kürtler de büyük olasılıkla IŞİD ile savaşmakta isteksiz davranacaklardı.
Bu şartlar altında dendi ki: "Özgür Suriye Ordusu elemanlarını eğitip donatalım... Onlar gidip savaşsın." Bence ahı gitmiş vahı kalmış ÖSO bu işi kıvıramaz.
Peki, ne yapmalı? Şu fikre ne dersiniz: ABD, IŞİD'e karşı savaşacak ülke aramak yerine insan arasın! "İnsan" dediğim "paralı asker".
Anti-IŞİD Koalisyon'un içinde ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi gayet zengin ülkeler var.
Velhasıl Koalisyon'un parası bol... Bu işin küresel rayici neyse... Versinler parayı, kiralasınlar askerleri...
Olayın ilginç tarafı bu mücadeleyi para almadan yapacak kişiler de bulunabilir. Çünkü... Nasıl çok farklı ülkelerden Müslümanlar, çeşitli gerekçelerle IŞİD'e katılıyorsa... Aynı şekilde, farklı ülkelerden IŞİDkarşıtları (ki bunların bir kısmı Müslüman olacaktır) Koalisyon'a destek verebilir.
Üstelik böyle bir gücün, IŞİD-sonrası dönem için siyasi bir talebi de olmayacaktır.
Parlak olmasa da, tartışılacak bir fikir. Ne dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA