Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Castro bir dünya rekortmeni

DİKTATÖRLER

DİKTATÖRLER ne yapıp yapmalı ve iktidardayken ölmeliler.
İşte Şili diktatörü Pinochet'nin ölümü ertesinde, babasını öven yüzbaşı oğlunun ordudan ihraç edilmesi olayı. İşte Çavuşesku'nun ve son olarak Saddam'ın öldürülme biçimleri. Buna karşı Kuzey Kore diktatörü Kim İl Sun'un, Türkmenistan'ın Niyazov'unun ulusal mateme dönüşen cenaze törenleri hatırlarda.
Küba diktatörü Fidel Castro öldüğünde, bu hem Küba için bir ulusal matem hem de dünya için önemli haber olacak. Çünkü Castro işbaşında kalabilmekte dünya rekortmeni.
Ayrıca renkli bir kişilik. Bir evliliğinden ve dört tane de aşk ilişkisinden beş çocuğu var.
Hayatı sürekli tehdit altında olduğu için son 48 yılda sürekli bir evde veya sarayda hiç kalmamış. Sadece şu anda İçişleri Bakanlığı'na bitişik bir merkezde yoğun bakımda bulunuyor.
Dünya üzerinde sadece Kuzey Kore'de ve Küba'da görülebilen türdeki komünizmi, Latin Amerika'nın sıcaklığı ile birleştirebildiği için, Castro'ya sempati ile bakan kapitalistler de fazlaca var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA