Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hüsnü Özyeğin ve Mehmet Emin Karamehmet...

İNSANLAR VE KADERLER

Gazetelerdeki bir haber Mehmet Emin Karamehmet'in Pamukbank davasında hapse mahkûm olduğunu, diğer bir haber de Hüsnü Özyeğin'in Millennium Bankası'nı satın alarak Türkiye'de yeniden bankacılığa başladığını duyuruyordu dün.
Öncelikle şunu söylemeliyim.
Hukukçular Karamehmet hakkındaki kararın temyiz sürecinde bozulacağı görüşünü, emsal kararları hatırlatarak seslendirmekteler.
Dilerim bu böyle olur.
Mehmet Emin Karamehmet, Türk özel sektörünün vizyon sahibi bir öncü girişimcisi.
Turkcell, Superonline, Digiturk, onun yaşamımıza soktuğu şirketler.
Bunların yanında sanayide, madencilikte, medyada, armatörlükte de var.
Bir dönem bankacılığın da ağırlıklı ismiydi.
Hüsnü Özyeğin de bankacılık alanında önce yönetici sonra da kurucu olarak Türk özel sektörünün lider isimleri arasında yerini aldı.
Karamehmet ile Özyeğin Robert Kolej'den arkadaşlar.
Bir mühendis olan Özyeğin'i, Pamukbank Genel Müdürü yaparak bankacılığa Karamehmet soktu. Özyeğin daha sonra da Yapı Kredi'nin Genel Müdürü olarak bankacılıktaki başarısını sürdürdü ve bu başarı onun Finansbank'ı kurması daha sonra da çok iyi şartlarla yabancı sermayeye satması ile zirveye ulaştı.
Karamehmet, Özyeğin Yapı Kredi'nin Genel Müdürü iken ona sembolik de olsa hisse verseydi, belki banka hâlâ onun olacaktı ve belki hâlâ birlikte çalışıyor olacaklardı.
Acaba kaderlerini insanlar kendileri mi çiziyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA