Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bütün bunların hesabı sorulacaktır

Silahlarının namlusuna kurşun sürer gibi en vurucu kelimeleri, hakaretleri gazetelerindeki köşelerine sürenler acaba Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ı hedef alan kurşunlara bakarak bir ders aldılar mı? Farklı düşünenler yazıyla susturulamıyor ama devreye katiller girdiği zaman ne basın özgürlüğü, ne de çok seslilik kalıyor... Ve bu katillerin ne zaman hangi kesimden insanları hedef alacakları kestirilemiyor. Haberlerinde, yorumlarında teröriste "Terörist" diyemeyenler bir medya grubunun başkanını hedef alan kurşunlara bakarak, ders aldılar mı acaba?

Akbabalar

Seçim sandıklarında hep yenilenler... Halkın desteği ile iktidar olan seçilmişleri kayıt dışı siyasetin yöntemleri ile devirmeye çalışanlar... "Partinin çıkarları" ile "Ülkenin çıkarları" arasında tercih yapmak zorunda kaldıkları zaman, sadece kendi çıkarlarını ön plana alanlar... Dün yaşadıklarını ve ülkeye yaşattıklarını yok sayıp, dünü bugüne taşımaya çalışanlar... "Barış güvercini" rolü oynayan akbabalar... "Vurun, öldürün" emirlerinin verildiği Kandil'deki mağaralara değil de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na takılanlar, insafsızca kan akıtanlara yaptıkları katkıları hiç hesap ediyorlar mı acaba? Dün darbecilerin, bugün de teröristlerin silahlarına güvenerek siyaset yapanlar, hangi çıkar gruplarına hizmet ettiklerinin farkındalar mı?

Vatan hainliği

Gelişen, kalkınan, güven ve istikrar içindeki demokrat Türkiye'nin kıymetini bilmek yerine, Irak'ı, Suriye'yi, Mısır'ı, Libya'yı kendilerine model olarak alan ve algı operasyonları ile mesleklerini icra eden ajanlar "Vatan haini" olmak konumunun eşiğinde bulunduklarının farkındalar mı? Kürtlerle Türklerin birlikte yaşamalarının bu ülkenin zenginliği olduğunu vurgulamak yerine, Güneydoğu'yu orada yaşayan insanlar için cehenneme döndürmek, kimde hangi tatmin duygusunu oluşturabilir ki? Şehit edilen güvenlik personelinin ailelerine bıraktıkları acıların benzerlerini, dağa kaçırılan ve kullanılırken öldürülen PKK'lı çocuklar da kendi ailelerine bırakmıyorlar mı? İnsanların hayatları üzerinden komplolar kurmak bu kadar mı kolaymış bu coğrafyada?

Hesap sorulacak
"Pensilvanya Örgütü"nün bu kargaşadaki yerine ne demeli acaba? Devleti ele geçirmek için adliyeye ve polise sızan imamlar, acaba günahlarının kefaretini nasıl ödeyecekler? O beddualar seslendirenlere dönmeyecek mi? Mümkün olsaydı "Durdurun dünyayı, inecek var" diyebilirdik. Ama yapmamız gereken ve doğru olan davranış dünyamızı karartanlardan hesap sormaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA