Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

PKK meselesi hem uzatıldı hem de tadı iyice kaçtı

Çok bilinen Temel fıkrasını bir kez daha hatırlatayım... Konuk olduğu evde Temel'e taze incir ikram etmişler. Temel ilk kez yediği bu meyveyi çok beğenmiş, ama mahcup bir delikanlı olduğu için meyvenin adını sormaya utanmış.
Aradan bir yıl geçmiş. Aynı eve konuk olmuş Temel. Ev sahibine "Bana geçen yıl ikram etiğiniz o lezzetli şeyden yine verebilir misiniz?" demiş. Ev sahibi "Nasıl bir şeydi o" diye sorunca Temel "Dışı mor ile yeşil arasıydı, kabuğunu soyunca beyaz bir zar vardı. İçi çekirdekliydi" diye tarif etmiş.

Hem uzamış...
Ev sahibi bu tarife bakarak "Herhalde patlıcan ikram etmiştik" diye düşünmüş. Sonra da Temel'e bir tabağın içinde patlıcan ikram etmişler.
Temel patlıcanı alıp ısırmış, ev sahibine dönmüş, öfkeyle "Siz bunu hem uzatmışsınız, hem de tadını kaçırmışsınız" demiş.
Bizim toplumsal yaşamımızı düşündüğünüz zaman, uzatıldığı için tadı kaçan nice durumun var olduğunu görürsünüz.

FETÖ de geciktirildi
Bu durumlardan biri FETÖ fenomeni değil miydi? Zamanında olayın üzerine gidilmediği için şimdi uluslararası boyutu olan bir terör ve casusluk örgütü ile uğraşıyoruz.
Ama sonunda işin ciddiyetini acı bir deney yaşayarak gördüğümüz için, FETÖ 1 numaralı sorun oluverdi.

Şimdi sıra PKK'da
Bir diğer terör örgütü olan PKK'ya karşı nedense, bugün FETÖ'nün üzerine gittiğimiz gibi gidemiyoruz. Ve terör saldırılarıyla olay hem uzatılıyor, hem de tadı iyice kaçıyor.
Kısacası PKK'ya karşı en az FETÖ'ye yaklaştığımız gibi yaklaşıp, bu örgütün tüm uzantılarının üzerine gitmemizin zamanı gelmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA