Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

CIA darbeleri olmazsa yönetimleri kim belirleyecek?

Yeni seçilen ABD Başkanı Trump'ın "Artık darbe yapıp rejimleri devirmeyeceğiz" şeklindeki açıklaması, Washington'da ve özellikle CIA gibi istihbarat kuruluşları çalışanları arasında paniğe sebep olmuş. Bu açıklama ile kendilerini boşlukta hisseden CIA'cılar "Darbe yapmayacaksak ne yapacağız" diyerek birbirleri ile dertleşiyorlarmış.

FETÖ'nün bedduası
Bu arada Amerikan darbesi ile yönetime getirilen diktatörler de, "Madem darbeden hoşlanmıyorlarmış, şimdiye kadar hepimizi hallaç pamuğu gibi atmalarının anlamı var mıydı" demekteymişler. Bu açıklamadan Pensilvanya'da mukim Fethullah Gülen'in de çok rahatsız olduğu ve Donald Trump'a "İnşallah donuna ateş düşer" diyerek beddua ettiği de söyleniyor.

Trump'a brifing verilecek
Ocak ayının 20'sinde Barack Obama'dan görevi devralıp Beyaz Saray yönetimine geçecek olan Trump'a istihbarat kuruluşlarının bir brifing vermesi ve dünyadaki hangi rejimlerin Amerikan darbesi ile yönetimlere el koyduklarının anlatılması bekleniyor. Örneğin Mısır'ın Sisi'si bu açıdan son başarılı örnek.

Bazı fiyaskolar
Ancak Donald Trump'ın mesela Türkiye'deki "Gezi Kalkışması" veya "15 Temmuz darbe girişimi" benzeri CIA operasyonlarının neden başarısız olduğunun hesabını sorması da bekleniyor. Milyonlarca doların tahsis edildiği bu tür operasyonların başarısızlığı, bir işadamı olan Trump'ı çok rahatsız ediyormuş.
Bu arada "Arap Baharı"nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya felaketler getiren bir kâbusa dönüştürülmesinin hesabı da muhtemelen sorulacakmış.
Kısacası dünya siyasetinde yeni bir dönem başlıyor. Dış darbeler yasaklanacağına göre Soros benzeri girişimciler Amerika içindeki darbeleri finanse etmeye dönebilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA