Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bu Almanlar ne kadar saf ve temiz insanlarmış

Bazı Alman siyasetçilerin Türkiye'yi hedef alan söylemleri, insanı şaşırtıyor... Spiegel'in haberine göre Sosyal Demokrat Partili Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Avrupa Birliği üst düzey yetkililerine yazdığı mektupta "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarının Avrupa değerler sistemiyle açık bir tezat içinde olduğu ve net bir yanıt gerektirdiği" ifadesi yer almış.

Demokrasi ve hukuk
Gabriel şunları da eklemiş mektubuna:
"-İlişkileri iyileştirmek için gösterilen çabalar Ankara'nın giderek daha agresif ve yapıcı olmayan politikalarıyla boşa çıkartılıyor. Türkiye için üyelik öncesi mali yardımların kısılarak hükümetin değil Türk sivil toplumunun yararına kullanılmak üzere demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanlarıyla sınırlandırılmalıdır."

Bana mı dedin?
Hani ıssız çölde perişan halde yürüyen Temel, karşıdan bir kişinin geldiğini görmüş. Adam Temel'in yanına gelince "Merhaba" demiş. Temel de "Bana mı dedin" diye cevap vermiş ya... Bir Alman siyasetçisi, diğer ülkelerin "Avrupa değerleri" ile tezat halinde olduğunu söylediğinde yapılacak tek şey bu adama "Bana mı dedin" demektir.

Ah bu Almanlar
Sanki Almanya bu ideolojiyi üretip Hitler'le icraata geçirmeden önce biz Türkiye'de "Faşizm"i mi bilirdik? İnsanların kafataslarını ölçüp onların aşağılık ırklardan olup olmadıklarını anlama şeklindeki yöntemi biz mi icat ettik? İnsanları toplama kamplarına tıkıp, onları zehirli gazla öldürmek şeklindeki uygulama Alman malı değil mi? Ya da iki tane dünya savaşını biz mi başlattık?

Heil Hitler
Bu Gabriel'in babası ya da dedesi, herhalde Hitler döneminde olup bitenlerden habersizdiler. Onlar sadece sağ kollarını havaya kaldırıp "Heil Hitler" derlerdi. Hitler'in istihbaratçısı Gehlen'in yeni Alman devletindeki varlığının gerekçesini de herhalde "Avrupa değerlerini yerleştirmek" olarak görüyorlardı.

Avrupa değerleriymiş
Bu Alman siyasetçiler saçma sapan ve tutarsız Türkiye aleyhtarlığına kendilerini kaptırmadan önce, Türkiye'den kaçan ne kadar terörist ve darbeci varsa bunlara neden kucak açtıklarını izah etmelidirler. Darbeciler ve teröristler Avrupa değerlerini mi temsil ediyorlar bu Gabriel'e göre?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA