Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Hesap oyunları

Seçimde bir partinin başarılı olup, olmadığının "ölçüsü" nedir? Bu soruya herkes "kendisine göre" bir yanıt veriyor. Kimi "bir önceki seçimi" ölçü alıyor. Kimi "kazandığı başkanlık" sayısını. Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESEV) her seçimden sonra bir araştırma yapar. 28 Mart seçimleri için de yapacak. Dün TESEV Başkanı Erol Tuncer'e sorduk: - Sizin parti (CHP) seçimden başarılı çıkmış... Doğru mu? Erol bey "yapılacak hesaba bağlı" diye güldü. "Erol bey" diye takıldık:
- Haydi bir hesap da siz yapın... Ama öyle bir hesap olsun ki, CHP çok başarılı görülsün. Erol bey de bizi kırmadı, yaptı. CHP, 1994 yerel seçiminde yüzde 4.7 oy aldı. 1999 yerel seçiminde yüzde 11. Ve 28 Mart'ta da yüzde 18. Yani, 1994'le kıyaslandığında, CHP oylarındaki artış "müthiş."

***
Erol Tuncer "şaka bir yana" diye devam etti: - 7 il ile 2 büyükşehiri almak, parti yönetimini sevindirebilir... Ama biz sevinemiyoruz. - Fakat CHP, oyum arttı diyor. - Seçimi, oyunu artıran değil, en çok oy alan kazanıyor... Ayrıca... 2002'de AKP ile CHP arasındaki oy makası yüzde 15'ti... Şimdi yüzde 24... Bunun neresi başarı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA