Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Sorumlu yayıncılık anlayışı

SABAH Gazetesi'nin 17 Mart 2004 tarihli sayısında yayınlanan "Muazzez Ersoy'a iğne dokundu" başlıklı haberde firmamıza ait "Rocephin" isimli seftriakson etken maddeli ilacımız Muazzez Hanım'da gözlenen yan etki nedeniyle gündeme gelmiştir. Öncelikle haberde kapsamlı olarak uzman doktor ve eczacıların görüşlerinin de yer almasını, bu konuda okurlarınızda oluşabilecek yanlış anlamaların önüne geçme amacına hizmet etmesi açısından son derece değerli gördüğümüzü belirtmek isteriz.
Rocephin, dünyada ilk olarak Roche tarafından geliştirilmiş geniş spektrumlu parenteral antibiyotiktir. Yurdumuzda ve dünyada halen duyarlı patojenlerin neden olduğu sepsis, menenjit, abdominal enfeksiyonlar, kemik, eklem, yumuşak doku, cilt ve yara enfeksiyonları, immün sistem bozukluğuna bağlı enfeksiyonlar, böbrek ve idrar yolları enfeksiyonları, solunum yolları enfeksiyonları, özellikle pnömoni, kulak-burun-boğaz enfeksiyonları, akut bakteriyel komplike olmayan otitis media, gonore olmak üzere genital enfeksiyonların tedavisi ve preoperatif enfeksiyon profiilaksisi endikasyonlarında en sık ve güvenle kullanılan antibiyotikler arasında yer almaktadır.
Dünyada ve Türkiye'de bilime ve insan sağlığına katkılarıyla ilaç sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi olarak piyasaya sunduğumuz veya sunacağımız ilaçlara ait yan etkilerin takibi, yüksek etik ve bilimsel değerlere sahip bir firma olarak en önem verdiğimiz konular arasında yer almaktadır.
Bu çerçevede, haberinizde yer alan yan etki, her ne kadar haberde yer alan bilgilere dayanarak Rocephin ile yüzde yüz neden-sonuç ilişkisini kurulamıyorsa da aynı grupta yer alan diğer antibiyotiklerle birlikle Rocephin'in nadir görülen yan etkileri arasında "anaflatik veya anafilaktoid reaksiyonlar" olarak tanımlanmaktadır.
İlaçlarımızın hasta uyumunu artırmak ve toplum sağlığını ön plana çıkarmayı amaçlayan sorumluluk anlayışımızın gereği olarak haberde adı geçen eczane ile temasa geçilmiş ve Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne gerekli bildirim gerçekleştirilmiştir. Toplum sağlığını yakından ilgilendiren bu konuya verdiğiniz önem ve sorumlu yayıncılık anlayışınız için takdirlerimizi bildirir, başarılarınızın devamını dileriz.
ROCHE MÜSTAHZARLARI SANAYİ ANONİM Ş
Ümit CEYLAN (Rx Genel Müdür Yardımcısı) Dr. HAKAN ÖNCEL (Medikal Yönetici)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA