Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sistem Krizi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, "Kulüpte Amerikan usulü başkanlık sistemine geçelim" sözleri camiada tartışma başlattı

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in grupların önünü kesmek ve daha iyi bir yönetim yapısı kurma iddiasıyla ortaya attığı başkanlık sistemi camiada farklı tepkilere yol açtı. Tüzük tadil kongresiyle önümüzdeki günlerde değiştirilmesi planlanan yönetim şekli tartışma başlattı. Camianın ileri gelenlerinin görüşlerini aldık.

Fikret Orman
Başkanın bunu niçin istediğine tam olarak anlam veremedim! Birincisi şu anki yönetimden memnun değil mi? İkincisi 'Grupların önünü keseriz, daha güçlü bir yönetim kurarız' fikri yönetimi oluştururken birilerine taviz verdiği için mi aklına geldi bilemiyorum. Başkanlık sistemi görüşü tartışılabilir, belki uygulanabilir. Çünkü Beşiktaş'ta zaten gizli bir başkanlık sistemi var. Kongre üyeleri başkan ve yöneticileri oy atmadan görmek ister. Sonradan açıklanması genel kurul üyeleri tarafından hoş karşılanmaz. Seçilmek isteyen, gruplara söz veriyorsa, taviz veriyorsa, seçildikten sonrası için de verir. Önemli olan hiçbir sistemde vermemektir. Beşiktaş, ilkeleriyle yönetilir. Bu kapsamda başkanlık sistemi istikbalde büyük problemler yaratır. Beşiktaşlı'nın şu anda öncelikli tartışması gereken bu ekonomik krizden nasıl çıkılacağıdır.

Hasan Arat
Başkan Yıldırım Demirören'in bu çıkışı gerçekten ilginç. Beşiktaş'ı gruplar sarmıştır, ele geçirmiştir. Beşiktaş Kulübü'nü gruplardan temizlemenin yöntemlerinden biri de başkanlık sistemi olabilir. Hatırlarsanız bu konuyla ilgili düşüncelerimi dile getirmiştim. Ancak bu açıklamada ilginç mesajlar alıyorum. Bu da sayın Yıldırım Demirören'in şu andaki yönetim kurulu üyelerinden yeteri kadar memnun olmadığı ve yönetimi güçlendirmek istediğidir. Çünkü seçim 2007 yılındayken böyle bir konunun gündeme gelmesi bunu gösteriyor. Ayrıca Beşiktaş Kulübü'nün yapılanmasının ve mali tablosunun sıkıntılı olduğunu ifade ediyor.

Şeref Nasır
Başkanın açıklamalarını okudum. Böyle bir olayın gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Ne hukuk ne de dernekler kanunu böyle bir sisteme müsaade ediyor. Tüzük değişikliği planlarını yapıyoruz ama bu değişiklikle bile böyle bir karar almak mümkün değil. Hukuken mümkün olmayan bir şey hakkında da yorum yapmaya gerek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA