Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

NE DEMİŞ?
"Bu maçı alacağız, başka yolu yok!" (Fenerbahçe TV'de Fenerbahçe- Pendikspor Süper Gençler Ligi maçını anlatan spiker Tansu Sarı'nın sözleri)

GAF KÜRSÜSÜ
Hatay
'dan yazan okurumuz Erkan Köksal, Defne Samyeli'nin Ana Haber'de söylediği şu cümleye takılmış: "Irak'ta dün meydana gelen iki ayrı intihar saldırısında 17 farklı kişi hayatını kaybetti!.."

BİZİM DECODER

National Geographic kanalında yayınlanan "İnşaat Harikaları" belgeselinde, 3. yüzyılda yakılıp, yıkılan ünlü İskenderiye Kütüphanesi'nin yerine Mısır'da inşa edilen muazzam kütüphane konu ediliyordu. Yarısı yüzeyde, yarısı toprağın altında duran, eğik bir disk şeklinde inşa edilen muhteşem binanın granit kaplamasında dünya üzerinde kullanılan 6 bine yakın alfabetik şekil yer alıyordu. Ancak rastgele bir araya getirilen bu harfler topluca hiçbir anlam ifade etmiyordu. Düşünebiliyor musunuz? Yüzlerce yıl sonra bu kütüphanenin kalıntılarını bulan arkeologlar, "yazıtta" (!) kullanılan dili çözmek için beyhude yere ne çok ter dökecekler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA