Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede hijyen?

Master Chef'in jüri üyeleri her tabağı didik didik edip en küçük detayı bile yarışmacıların yüzlerine vururken, hijyen kurallarına niye aynı özeni göstermiyorlar, anlamak mümkün değil.
Bir kere tüm yarışmacılar, saçları başları açık halde yemek pişiriyorlar. Bone, bandana, aşçı kepi kullanan neredeyse yok gibi. Bugüne kadar jürinin test ettiği tabaklardan kıl çıkmaması tamamen tesadüf eseri olmalı.
Ayrıca mutfakta çalışanların günlük kıyafetlerinin üzerine yarışma boyunca hiç çıkarmadıkları önlüklerini giymekle yetinmeleri de tuhaf. Oysa artık günümüzde restoran mutfakları, hastanelerin yoğun bakım üniteleri kadar steril olmak zorunda. Hele dışarıda giydikleri ayakkabılarla mutfakta yemek pişirdiklerini görmek çok rahatsız edici. Oysa mutfak personeli hem kendi ayak sağlıklarını korumak hem de hijyenik şartlara uymak için özel terlikler giyerler. Bu, aynı zamanda ıslak mutfak zeminlerinde kayıp düşmekten doğacak kaza ve yaralanmaları da önler.
Bir televizyon yazarı olarak benim bile bilgi dağarcığımda bulunan bu kadar basit hijyenik kurallar, adı 'Master Chef' olan bir yarışmada atlanabilir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA